Технологија и Наука

ГМО кукуруз је отрован и бескористан!

gmo-kukuruz

Истраживање обављено прошле године, чији резултати су недавно објављени, показује забрињавајућу разлику између генетски модификованог и обичног кукуруза.

Упоредну анализу и истраживање доставила је организација Профит Про, а објавило удружење “Мајке широм Америке“, које се бави подизањем свести о опасностима генетски модификоване (ГМ) хране. Анализирана су оба типа кукуруза у количини од око 27 килограма.

Опасност ГМ кукуруза је, истиче се у истраживању, двострука. Први аспект односи се на чињеницу да је „прави“ кукуруз много нутритивно богатији од генетски модификованог. Тако се истиче да прави кукуруз има чак седам пута више мангана, скоро 438 пута (!) више калцијума, 56 пута више магнезијума и 16 пута више калијума од генетски модификованог. Тако осиромашен кукуруз губи лековита својства и улогу здраве намирнице по којој је познат.

Друга поражавајућа чињеница су високе разине формалдехида и глифосата. Формалдехид је канцерогени отровни плин топљив у води, а глифосат је отровни хербицид. Према истраживању, у генетски модификованом кукурузу, на милион честица нађено је 200 честица формалдехида, а у нормалном кукурузу ниједна. Глифосата је у ГМ кукурузу пронађено 13 честица на милион, а у правом кукурузу опет ниједна. Како се истиче у тексту, овакве количине формалдехида и глифосата доказано су опасне и отровне.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *