Спорт

Волков спасио бруку у Ђумрију

volkov

Тек у финишу меча наш шампион оправдао улогу фаворита у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона: Ширак – Партизан 1:1 (0:0).–Стрелаци: Хакобјан у 48. и Волков у 90. минуту.– Слаба игра „црно – белих”, реванш за седам дана у Београду.

Партизан је у далеком Ђумрију, на старту нове међународне фудбалске сезоне деловао бледо, слабо и неуверљиво. Уместо да одлазак у Јерменију буде само пријатан излет, умало да наш фудбалски првак добије врућ шамар и то на старту квалификација за Лигу шампиона. Да није било спретног и одлучног Владимира Волкова, на голу расположеног голмана Лукача, донекле и мало спортске среће, ко зна са каквом би надом Партизан дочекао реванш код куће. Овако, остаје каква – таква нада да ће све бити у реду, иако је остао горак утисак на премијери. С правом ће се наши навијачи питати: шта заиста ако Партизан од овога не може више, чему се онда треба надати када дођу и јачи и озбиљнији противници од Ширака?

Све до пред сам почетак меча било је неизвесно хоће ли Бугарин Иванов заиграти у стартној постави. Ипак, та дилема, која је претходних дана висила као „мач над главом” тренеру Рашовићу, пре свега због чињенице и понуде коју је штопер Иванов имао и још увек има од швајцарског Базела, отклоњена је буквално пред сам почетак утакмице. Рашовић је реаговао онако како је једино било исправно и по свиом фудбалским кодексима, одлучио је да играча кога је данима обузела велика нервоза, због одлуке клупског руководства да му се забрани одлазак из клуба, остави на клупи а његово место заузме Врањанац Војислав Станковић.

Партизан се од старта деловао бојажљиво, док је домаћин све карте бацио у напад, на брзоногог и опасног Фофану, који је задавао највише проблема нашој одбрани.

Након почетног испитивања снага домаћин је први запретио. Био је то ударац искусног Баркијан са леве стране, тек да добро загреје дланове сигурном Лукачу. Ширакови фудбалери су се у првом полувремену грчевито борили за сваки део терена, грозничаво нападали са свих страна, стварајући из часа у час пометњу међу нашим играчима. У 33. минуту, након одличног ударца Фофана голман Лукач је још једном потврдио да ће бити право појачање у новој сезони. Реаговао је одлично у свом шеснаестерцу, иако су Фофана и Диоп били у опасном налету. Изванредном интервенцијом спасао је свој гол.

Који минут касније гости су покушали да узврате. Неуморни Волков је одлично центрирао са леве стране а усамљени Лука, који очигледно није имао свој дан, могао је много боље да реагује главом. Наши играчи никако нису успевали да повежу редове. Капитен Илић и Марковић били су добро чувани, па је усамљени Којић био безопасан за Харатијана. Партизан је у првом полувремену играо доста слабо, готово без идеје.

Видевши да је његова екипа потпуно подбацила у првом делу меча, тренер Рашовић је реаговао онако како се и очекивало. Млади стручњак је већ на старту извршио двоструку измену. Уместо Луке и Нинковића ушли су Брашанац и Шћеповић.

И док је Партизан покушавао да успостави какву такву равнотежу на средини терена Ширак је први стигао до вођства. Играо се 48. минут када је домаћин повео. Опет је неуморни Баркијан повукао акцију свог тима по левој страни, правовремено упослио Диопа који брзо шутира искоса са леве стране. Голман Лукач у први мах успева да одличном интервенцијом спаси своју мрежу али, у другом покушају, на одбијену лопту добро реагује репрезентативац Хакобјан, који је пред собом имао отворен пут и празну мрежу и са неких петнаестак метара неодбрањивим ударцем шаље лопту у мрежу: Ширак – Партизан 1:0!

Који минут касније тренер јерменског првака прави измену, у игру уводи младог Кенијца Одијамба у 60. минуту. Наравно, била је то јасна замисао домаћег тренера и порука да жели до краја да чува  вођство и какву такву наду за реванш у Београду.

Рашовић је у 76. минуту извршио последњу измену, уместо капитена Илића, који очигледно није имао свој дан, шансу је дао Малбашићу, брзом играчу и вештом дриблеру.

Најбољу прилику да изједначи, Партизан је имао у 84. минуту када је опасан ударац  Војислава Станковића главом, успео да одбрани домаћи чувар мреже. Ипак, Хартијан је капитулирао у 90. минуту када је Владимир Волков готово из беса шутирао ка голу. Био је то и снажан и прецизан шут, који ни два голмана не би одбранила. На крају, реми дође као добра утеха пред реванш за седам дана у Београду…

Стадион: Ђумриј Сити.– Гледалаца око 2.000.– Судија: Либор Коварик (Чешка).– Стрелци: Хакобјан у 48, Волковг у 90. минуту.– Жути картон: Мурадијан (Ширак)

Ширак: Харатијан 6, Кјере 6,5, Кадио 6, Ховханисијан 6, Алексијан 6, Мурадијан 7, Давојан 6, Хакобјан7 (од 68 Абуа –), Диоп 7 (од 78. Мркачиан –), Баркијан 6,5 (од 61. Одијамбо –), Фофана 7.

Партизан: Лукач 7, Аксентијевић 6, Остојић 6,5, Станковић 6,5, Волков 7, Јојић 5,5, Илић 6 (од 76. Малбашић -), Нинковић 5 (од 46. Шћеповић 6), Лука 5 (од 46. Брашанац 6 ), Марковић 6, Којић 5,5.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *