Вијести, Спорт

Србија је у финалу Мондобаскета!

Кошаркашка репрезентација Србије побједила је шампиона Европе Француску са 90:85 и пласирала се у финале Мундобаскета у Шпанији!

Србија је у финалу Мондобаскета!

Екипа Александра Ђорђевића одиграла је још један бриљантан меч у Мадриду и вратила се у финале Свјетског првенства први пут послије 2002. године.

За разлику од дуела у осмини и четвртини финала, српски тим је овога пута разлику направио у првом полувремену. Милош Теодосић је од почетка бриљирао, па је Србија на полувремену имала 14 поена предности.

Ништа се није промјенило ни у трећој четвртини, али је великом серијом тројки Батума Француска пет минута прије краја пришла на само минус четири (65:61). Одговорио је Богдановић са пет везаних поена, али ни ту није био крај.

Француска је невјероватним шутем за три поена учинила и сам финиш утакмице драматичним, 18 секунди прије краја било је само 84:82, али је Никола Калинић убацио оба слободна бацања, на другој страни је Ертел промашуио, а Бјелица је ставио тачку на пласман Србије у финале!

Србија је у финалу Мондобаскета!

Србија је у финалу Мондобаскета!

Фантастичан меч одиграо је Милош Теодосић који је у првом полувремену убацио 18 поена, а меч је завршио са 24 поена, 3 скока и 3 асистенције. Немања Бјелица имао је 10 поена, 7 скокова и 5 асистенција, Богдановић је додао 13, Марковић, Крстић и Радуљица по 11, Бјелица 10, а Калинић 8 поена. На другој страни симултанку је одиграо Никола Батум са 35 поена (8-12 за три поена), Дијао је додао 13 поена и 10 скокова, а Ертел 12 поена и 6 асистенција.

У недјељу од 21 час Србија ће за злато играти са селекцијом САД.

Извор: Глас Српске

Прва кошаркашка сила на свету,
вечерас пуца у француску мету,
а после тога злато је наше,
јешће се опет печено прасе.

Срби су највећа сила на свету,
рече Путин и погоди мету.
Нека се Србија сва редом диви,
ко ће Србију да умири.

Ћирилично коло нека се игра,
а ћирилица да се слави,
такви смо ми Срби понекад већи,
ал никад мањи.

Извор: Драган Ћирић

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *