Спорт

Првенац одбојкашица Србије на ЕП

beta-odbojka

ШВЕРИН – Женска одбојкашка репрезентације Србије победила је данас у Шверину селекцију Чешке са 3:0 (25:21, 26:24, 25:23) у мечу другог кола Д групе на првенству Европе у Немачкој и Швајцарској.

Српској селекцији то је прва победа на шампионату, а јуче је на премијери изгубила од Бугарске.

Изабранице Зорана Терзића на овом шампионату бране титулу, коју су освојила пре две године у Београду.

Српске одбојкашице сутра у последњем, трећем колу Д групе играју против репрезентације Пољске од 18 сати.

Терзић: Контролисали меч од почетка до краја

ШВЕРИН – Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је вечерас да је задовољан победом над Чешком у другом колу ЕП, али је додао да екипа мора константно да игра на високом нивоу.

„Није било лако, али смо контролисали цео меч. Можда су нам у завршници трећег сета Чехиње помогле грешкама у сервису. Могу да кажем да сам задовољан после јучерашње утакмице што је данас испало овако. Овај меч је кратко трајао, имамо мало времена да се одморимо и да сутра против Пољске одиграмо добро и полако се спремамо за други круг”, казао је Терзић после меча у немачком Шверину.

Србија је вечерас савладала Чешку са 3:0 и забележила прву победу на ЕП, док је јуче на премијери у Д групи изгубила од Бугарске.

„Екипа мора да буде сконцентрисана и да игра најбоље могуће током целог меча, а не да ‘затегне’ пред крај. Некад успе, а некад не. Беспотребно да уопште долазимо у ситуацију да на крају сета морамо тешким поенима да долазимо до победе. Добро је што то умемо, али требало би да држимо ниво током целог меча”, навео је Терзић.

Селекција Србије сутра од 18 сати, такође у Шверину, игра против репрезентације Пољске у трећем колу.

„Пољакиње имају квалитетан састав, неколико играчица врхунске класе. Јуче против Чешке нису играле како знају. Ако сутра одиграмо како умемо, бићемо ближи победи од њих. У сваком другом случају биће нам много теже”, закључио је Терзић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *