Спорт

‘Орлови’ за седмо место и СП

11836851485228c37b1c489644849018_w640

Српски кошаркаши од 17.30 играју са Италијом меч за седмо место на Европском првенству, али и за визу за Светско првенство наредне године у Шпанији.

Изабраници Душана Ивковића пропустили су већ две прилике да изборе визу за Мундобаскет, пошто су прво поражени од Шпаније у четвртфиналу, а потом и Словеније у разигравању за пласман од петог до осмог места. Исти случај је и са Италијанима, који су у последња два дана доживели поразе од Литваније и Украјине.

Пред дуел са Италијанима, Ивковић је рекао да очекује много бољу игру својих изабраника, а посебно да боље уђу у меч, него што је случај био на претходне две утакмице. Најбољи кошаркаш Италије Марко Белинели истакао је да су сви у тиму свесни да им је меч са Србијом последња шанса за пласман на Мундобаскет.

На Евробаскету се у суботу игра и дуел за пето место, од 21 час се састају Словенија и Украјина.

Шампионат ’Старог континента’ завршава се сутра, у 17.30 је меч за треће место између Шпаније и Хрватске, а у 21 час финале у којем ће се за титулу борити Француска и Литванија.

У првом полуфиналу, Литванија је била убедљива против Хрватске са 77:62, док је Француска после преокрета и продужетка била боља од Шпаније са 75:72. Кошаркаш Партизана Жофри Ловерњ тај тријумф је посветио стратегу ‘црно-белих’ Душку Вујошевићу, док је Тони Паркер истакао да је то можда и највећа победа његов тима у историји. На другој страни, селектор Шпанаца Хуан Антонио Оренга је рекао да је његов тим претрпео веома тежак пораз.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *