Вијести, Спорт

Новак Ђоковић у „вечном граду“ дочекан овацијама

ЗДРАВ И ПУН САМОПОУДАЊА ОТПОЧЕО ТРЕНИНГЕ ЗА НАРЕДНИ ТУРНИР ИЗ СЕРИЈЕ 1000 У РИМУ, ГДЕ БРАНИ ТИТУЛУ

        Први тенисер света Новак Ђоковић стигао је у Рим и отпочео тренинге за наредни турнир из Серије 1000 који га очекује, где брани титулу шампиона.

        Најбољи спортиста планете дочекан је овацијама на тренингу у петак, а није крио своје одушевљење пошто је одмах поставио снимак на своје званичне профиле.

         „Каква добродошлица у Риму! Обожавам енергију овог града. Grazie Roma…“, написао је Новак на друштвеним мрежама изнад видео-клипа.

        Српски тенисер је као први носилац слободан у првој рунди, а у другој га чека бољи из меча Николас Алмагро – Лука Вани, док су у његовој половини жреба још Кеи Нишикори и Енди Мари.

         „Било ми је потребно барем недељу дана одмора пошто је прошли месец био веома напоран. Успешно сам почео сезону и не могу да се жалим, али одиграо само много мечева, доста путовао са Дејвис куп тимом, па у Дубаји, Индијан Велс, Мајами, а после тога чекала ме шљака, која је тотално другачија подлога. Сада сам здрав и пун самопоудања“, рекао је Ђоковић, који је управо из ових разлога пропустио Мастерс у Мадриду.

        Србин ће у „вечном граду“ покушати да настави да исписује историју „белог“ спорта, пошто је освајањем Аустралијан Опена и Мастерса у Мајамију, Индијан Велсу и Монте Карлу то већ учинио.

Новак Ђоковић

Новак Ђоковић

Новак је три пута освајао Мастерс у Риму (2008., 2011. и 2014.), а овогодишњи наградни фонд износи 3,28 милиона евра.

Б92

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *