Вијести, Спорт

Крос: Нико није освојио трофеј у полуфиналу

        Фудбалски репрезентативац Немачке Тони Крос упозорио је навијаче да његова екипа још није освојила Светско првенство, иако је после убедљивог тријумфа у полуфиналу над Бразилом (7:1) постала фаворит за освајање шампионата.

        – Били смо изврсни, то је све што могу да кажем. Дошли смо овде да би постали светски прваци, срећни смо због проласка у финале, али и даље имамо још једну утакмицу. Нико није освојио шампионат у полуфиналу – рекао је Крос за сајт ФИФА.

        Крос је био стрелац два гола за Немачку, као и Андре Ширле, док су голове дали и Мирослав Клосе, Томас Милер и Сами Кедира.

        – Ово је најбоља партија Немачке од мог уласка у репрезентацију. Од првог минута смо веровали да можемо да победимо и искористили смо то што је Бразил у тим тренуцима био неодлучан. Када смо постигли први, голови су непрестано долазили. Да ми је неко рекао да ћемо победити 7:1, не бих му поверовао – додао је Крос.

        Мрежу Бразила начео је Милер, који се петим поготком на шампионату приближио најбољем стрелцу Џејмсу Родригезу из Колумбије на само гол заостатка.

        – Ово је скроз неочекивано и лудо. Не знам шта да кажем. Не могу да верујем да смо остварили овако убедљиву победу. Све је функционисало добро на терену. Предстоји нам још један меч, морамо да се потрудимо и освојимо првенство – рекао је Милер.

Тони Крос и Баштијан Швајнштајгер,Светско првенство у фудбалу 2014 полуфинале

Тони Крос и Баштијан Швајнштајгер,Светско првенство у фудбалу 2014 полуфинале

Немачка ће у финалу играти победника другог полуфиналног меча, у којем у среду од 22 сата у Сао Паулу састају Аргентина и Холандија.

Вечерње новости

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *