Вијести, Спорт

FIFA шиканира Суареза, а Марадона га подржава…

СВЕТСКА ФУДБАЛСКА ФЕДЕРАЦИЈА МУ НАЛОЖИЛА ДА НАПУСТИ ХОТЕЛ У КОМЕ ЈЕ СМЕШТЕНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА УРУГВАЈА

        Луис Суарез, који је удаљен из фудбала на четири месеца јер је на мечу против Италије угризао Ђорђа Кјелина, не сме више да буде са саиграчима ни у хотелу!

        Дисциплинска комисија FIFA није имала милости према Уругвајцу, који је већ био кажњаван за исти преступ, у случајевима Отмана Бакала из ПСВ Ајндховена, односно Бранислава Ивановића из Челсија.

        Међутим, ако су суспензија и новчана казна логична средства борбе против неспортског понашања, није најјаснија поента забране присуства утакмицама, а сада и протеривања из екипе, која се припрема за окршај осмине финала СП против Колумбије (субота, 22.00).

        Све неодољиво подсећа на случај Виктора Троицког, коме је IТF у склопу суспензије забранила да гледа Дејвис куп мечеве против Канаде и Чешке.

        Није изненађење што је у заштиту Суареза међу првима устао легендарни Дијего Армандо Марадона, који је гостујући у једној ТВ емисији носио мајицу са натписом „Мали Луисе, уз тебе смо“.

        Шампион света са Аргентином 1986. године поистоветио је кажњавање Суареза са слањем у злогласни затвор Гвантанамо.

        „Зашто таква одлука? Да ли је неко убијен? Па, то је фудбал, то је судар темперамената… Нека га пошаљу у Гвантанамо“, иронично је поручио Марадона.

        „Суареза не треба кривити због реакције, јер је она саставни део игре. Казна коју му је FIFA изрекла је срамотна. Они не разумеју осећања обичних навијача“, додао је Аргентинац, који се раније пожалио да му је FIFA онемогућила улазак на Маракану, на меч првог кола против Босне и Херцеговине.

        Суарез је у четвртак увече требало да се врати у Монтевидео, међу навијачима на аеродрому нашао се и председник државе Хосе Мухика, али је накнадно саопштено да голгетер Ливерпула није ни кренуо на пут и да се још налази у Бразилу.

        „Осећамо се као да је Уругвај избачен са Мундијала“, рекао је председник фудбалског савеза Вилмар Валдес.

        Подсетимо да се Суарез у последњем тренутку опоравио од операције колена и да је после пропуштеног меча против Костарике дао оба гола у победи над Енглеском 2:1.

Луис Суарез

Луис Суарез

Уругвај је поготком Година савладао и Италију (1:0) и тако се пласирао у „нокаут“ фазу СП.

Мондо

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *