Вијести, Спорт

Ђоковићу се дрма трон, Федерер се примиче

ШВАЈЦАРАЦ СЕ ОЗБИЉНО ПРИБЛИЖИО ЂОКОВИЋУ, А ДО КРАЈА СЕЗОНЕ

        КО ће у нову сезону ући као први рекет планете? До пре само недељу дана деловало је да Новак Ђоковић нема конкуренцију, али један пораз мења све. Ровити Рафаел Надал нема више снаге да нападне трон, али из другог плана муњевито се у игру вратио Роџер Федерер!

        Шампион Шангаја приближио се Србину на 2.430 бодова, пошто је на последњем азијском турниру освојио 910, а наш ас изгубио 640 бодова. Та разлика ове недеље неће моћи да буде смањена, али актуелног лидера чека тежак посао на преостала два турнира.

        Неке од најбољих партија, Новак је пружао у завршници прошле сезоне, када је освојио четири везане титуле. Успео је поново да освоји пехар у Пекингу, али не и да веже дабл-дабл у Шангају. Преостаје му још одбрана трофеја у Паризу, који стартује 27. октобра, али у том периоду би његова супруга Јелена требало да се породи и питање је да ли ће уопште учествовати. На завршни турнир у Лондону одмах после тога, такође долази као шампион.

        Уз 150 бодова из прошлогодишњег финала Дејвис купа које неће моћи да сачува јер је наш тим одавно испао, на рулету је укупно 2.650 бодова! А Роџер брани готово троструко мање…

        – И даље је све у Новаковим рукама. Он се највише пита. Искрено, нисам ни размишљао о томе да на крају сезоне будем на првом месту, нити сада имам неку посебну рачуницу. На мени је само да дам свој максимум на наредна три турнира, јер желим да завршим годину на најбољи начин – уздржан је Федерер.

        У распореду Швајцарца су још родни Базел, где уз подршку домаће публике жели да направи корак више у односу на прошлогодишње финале (300 бодова), као и мастерс у Паризу и завршни турнир у Лондону. На последња два надметања, Ђоковићев први ривал брани полуфинала и укупно 760 бодова.

Новак Ђоковић и Роџер Федерер

Новак Ђоковић и Роџер Федерер

ЂОКОВИЋ БРАНИ:

        Српски тенисер до краја сезоне брани велики број поена:

        ПАРИЗ титула, 1.000

        ЛОНДОН титула, 1.500

        ДЕЈВИС КУП 150

        Укупно: 2.650 бодова

ФЕДЕРЕР БРАНИ:

        Швајцарац до краја сезоне брани много мање бодова.

        БАЗЕЛ финале, 300

        ПАРИЗ полуфинале, 360

        ЛОНДОН полуфинале, 400

        Укупно: 1.060 бодова

 
        Вечерње новости
 

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *