Спорт

Ђоковић: Надал најбољи у 2013-ој

000828

Први рекет свијета Новак Ђоковић рекао је уочи посљедњег Грен слема у сезони, УС Опена, да је Рафаел Надал убједљиво најбољи тенисер у 2013. години.

Шпанац је ове сезоне освојио Ролан Гарос, мастерсе у Синсинатију, Канади, Индијан Велсу, на бетону, као и турнире из серије 1000 на шљаци у Риму и Мадриду.

Осим тога, Надал је тријумфовао на турниру у Барселони, Акапулку и Сао Паулу, па за Ђоковићем заостаје 2120 бодова.

„Надал се дефинитивно вратио и игра вјероватно свој најбољи тенис на бетону у каријери. Он је без сумње убједљиво најбољи тенисер у 2013. години. Резултати све показују“, рекао је Новак.

„Три мастерса на бетону освојио је у великом стилу, иако то није његова омиљена подлога. Играо је агресивно и чини се да је мало промијенио свој стил“, прокоментарисао је први рекет свијета.

Бранилац трофеја на УС Опену Енди Мари признао је да ће бити веома тешко побиједили Надала у Њујорку.

„Играо је на тешким турнирима, недавно је освојио Синсинати и Канаду, али не због тога што је имао лак жријеб или тако нешто, већ је заиста побјеђивао јаке играче“, оцијенио је Мари.

И Роџер Федерер је импресионирам Надаловом игром и формом. Њих двојица налазе се у истој четвртини жријеба у Њујорку. „Веома сам импресиониран, посебно када видим колико добро игра на тврдој подлози. Тако да се на њега мора озбиљно рачунати на УС Опену“, додао је Федерер.

Надал је рекао да је и раније играо добро на тврдој подлози. „Уколико играш добро, можеш да будеш агресиван, то је најважнија ствар и на томе сам доста радио. Тачно је да покушавам да ударам лоптицу нешто раније. И раније сам био успјешан на бетону када сам добро играо, тако да се ништа посебно од тада није промијенило“, каже Надал.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *