Спорт

Ђоковић кроз драму до финала у Њуjорку

223968888522b8fc83d426014332160_size3

ЊУJOРK – Наjбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се вечерас у финале УС опена у Њуjорку, пошто jе у полуфиналу, после велике борбе, савладао Шваjцарца Станисласа Вавринку са 2:6, 7:6 (7:4), 3:6, 6:3, 6:4.

Пласманом у финале последњег грен слем турнира у сезони Ђоковић jе сачувао и прво место на ATП ранг листи.

Mеч jе траjао четири сата и 10 минута, а обоjица тенисера уложила су последње атоме снаге како би стигли до триjумфа и уjедно публици на флешинг Mедоусу приредили прави спектакл.

Ђоковић ће у понедељак имати прилику да дође до свог другог трофеjа на УС опену у петом финалу, а за пехар ће играти против бољег из дуела Шпанца Рафаела Надала и француза Ришара Гаскеа.

Српском тенисеру ово jе била 13. победа на Вавринком у 15. међусобном дуелу. Ђоковић jе лоше почео меч, али како jе дуел одмицао, тако jе, корак по корак, долазио до своjе игре. Шваjцарски тенисер натерао га jе да извуче максимум своjих тренутних могућности како би забележио победу.

Kључни тренутак jош jедног маратонског меча коjи ће се памтити десио се средином петог сета, када jе Ђоковић направио бреjк и повео са 3:2. После тога, Ђоковић jе, мање-више, сигурном игром сачувао тешко стечено вођство и одбио све нападе шваjцарског тенисера.

Финални меч УС опена игра се у понедељак од 23 сата по средњеевропском времену.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *