Вијести, Спорт

Акинфејев частио Корејце, Руси ипак спасили бод

Русија – Јужна Кореја 1:1 (0:0)

Стрелци: 0:1 – К. Х. Ли у 68, 1:1 – Кержаков у 74. минуту.

Стадион: Пантанал у Кујаби. Гледалаца: 37.603. Судија: Нестор Питана (Аргентина). Жути картони: Шатов (Русија), Сон, Ки, Ку (Јужна Кореја).

РУСИЈА: Акинфејев, Јешченко, С. Игнашевич, В. Березуцки, Комбаров, Глушаков (од 72. Денисов), Жирков (од 71. Кержаков), Фајзулин, Самедов, Шатов (од 59. Џагојев), Кокорин.

ЈУЖНА КОРЕЈА: Џунг, Хонг (од 73. Хванг), Ј. Ли, Јун, Ј. Г. Ким, Ки, Хан, Ч. Ј. Ли, Ку, Сон (од 84. Б. К. Ким), Ч. Ј. Парк (од 56. К. Х. Ли).

Утакмица која је требало да наговести домет руске репрезентације под прослављеним италијанским тренером Фабијом Капелом открила је и њене слабе тачке, али и велику конкуретност Јужне Кореје.

Азијски тим је испољио и борбени фанатизам, али и тактичку припремљеност. Скупо продаје кожу. На крају и праведно је 1:1. Чији је бод слађи, а чији горчи, то само мегданџије знају.

У почетку, добрих пола сата, испитивале су се снаге. Руси су имали привидну иницијативу, а Корејци су претили из контри. Видело се јасно да нису наиван тим и да ће Руси имати муке с њима.

Најтрофејнија азијска репрезентација је прва и припретила. Агилни Сон, који би вероватно могао да трчи дан и ноћ, показао је зашто је запажени играч у Бундес лиги (Леверкузен).

У трку је избацио из игре два-три руска дефанзивца, али је, када му се отворио простор за шут чим је ушао у шеснаестерац, пуцао преко гола.

Распламсало се у последњој трећини првог полувремена. Прво је Сергеј Игнашевич у 30. минуту незгодно тукао из слободног ударца с око 30 метара. Голман је морао да одбије оштру и брзу лопту, која је ишла ка ћошку.

Срећом по Корејце, нико од руских нападача није изникао на правом месту. Ни најистуренији Кокорин, који се није видео.

Недуго затим запретио је и Жирков, али је искоса погодио спољни део мреже. На другој страни, капитен Кореје Ку, играч Мајнца, имао је сличну прилику као и Сон.

Вихорно је стигао је до казненог простора. Шутирао је, лопта је закачила противничког играча и умало није преварила Акинфејева. Из рикошета је отишла у корнер. И на крају, Сонг још једном преко гола са 18 метара.

Капело је имао разлог да подигне глас у свлачионици. Наговештај да ће Руси бити предузимљивији био је шут Самедова, који је голман одбио у корнер, и затим добро убацивање Василија Березуцког на прву стативу. Затресла се мрежа, али спољашња.

Корејци су онда припретила два пута за кратко време из даљине. Други пут је Акинфејев једва укротио шут. Недуго после готово исто.

Руски голман је покушао да ухвати топовски упућену лопту па умало да начини медвеђу услугу свом тиму. Шут је опробао и Комбаров, али корејски вратар није заспао.

А онда Акинфејев ипак части противника. Кјонг Хо Ли, који је ушао у игру уместо неприметног Парка, шутирао је јако из трка с више од 20 метара. Премишљајући се да ли да хвата лопту или да је одбије, што му је било паметније, она је руском голману „изломила” прсте и прешла гол-линију.

Акинфејев частио Корејце, Руси ипак спасили бод / ФОТО: АП

Акинфејев частио Корејце, Руси ипак спасили бод / ФОТО: АП

Корејска радост није трајала дуго. Руси су морали да крену одлучније, а уласком Џагојева и Кержакова постали су изражајно офанзивни тим. Управо је Кержаков једну гужву испред корејског голмана завршио најсналажљивије.

Тако се на вечној листи државног тима изједначио с првопласираним Владимиром Бесчастнихом са по 26 голова. До краја је било жустро, али изгледне прилике нису створене.

Извор: Спортски журнал

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *