Вијести, Православље

Кирил: Безбожништво постаје државна идеологија Украјине

ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ У МОСКОВСКОМ ХРМУ ХРИСТА СПАСИТЕЉА ПОСВЕЋЕНЕ ЋИРИЛУ И МЕТОДИЈУ

  • Поглавар РПЦ рекао после богослужења на Дан словенске писмености и културе: „Православна црква се свакодневно моли да се милитантно безбожништво никад више не дочепа државне власти. Сваки човек може веровати или не веровати, то је његов лични избор. Али, када безбожништво постаје државна идеологија и када због тога гину људи и руше се цркве – то је горе од сваке друге идеологије”

         БЕЗБОЖНИШТВО постаје државна идеологија Украјине – упозорио је патријарх Московски и целе Руси Кирил.

         После богослужења поводом Дана словенске писмености и културе у част равноапостолних Ћирила и Методија у московском Храму Христа Спаситеља, поглавар РПЦ је рекао:

         „Ми не делимо народ Украјине. То је наша паства. То је православни народ који се држи Христа још од времена крштења у водама Дњепра”.

        Кирил је у наставку указао да је православна цивилизација током прошлог века „издржала најстрашнија искушења јер се суочила са агресивним безбожништвом које је било претња самом постојању народа и са опасностима које су дошле споља”.

         „Православна црква се свакодневно моли – открио је руски патријарх – да се милитантно безбожништво никад више не дочепа државне власти. Сваки човек може веровати или не веровати, то је његов лични избор. Али, када безбожништво постаје државна идеологија и када због тога гину људи и руше се цркве – то је горе од сваке друге идеологије”.

Патријарх Московски и целе Руси Кирил: Безбожништво постаје државна идеологија Украјине

Патријарх Московски и целе Руси Кирил: Безбожништво постаје државна идеологија Украјине

Кирил је на крају подвукао: „Са свим тим је наша Црква изашла на крај. Изаћи ће са безбожништвом своје власти на крај и украјински народ. За то се сваки дан молимо у свим нашим храмовима”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *