Вијести, Православље

Грузински патријарх Илија Други поручио САД да са истополним браковима чине велики грех

РУСКО ПРАВОСЛАВЉЕ У АМЕРИЦИ: ТАКВЕ БРАКОВЕ НЕЋЕМО ПРИЗНАТИ НИТИ БЛАГОСИЉАТИ

        ГРУЗИЈА је у америчкој орбити од – обојене револуције у Тбилисију. То, међутим, није спречило католикоса Илију Другог, патријарха целе Грузије, да одлуку Врховног суда САД о легализацији истополних бракова назове „великом грешком“.

        „Да је то велика грешка – говоре и сами Американци. Ми то потврђујемо и објављујемо да је то велика грешка“ – рекао је Илија Други у својој недељној проповеди у Тбилисију.

        Врховни суд САД је сва врата Америке отворио хомосексуалним браковима већином од само једног гласа (5:4). Против те одлуке је глас дигла и Руска православна црква (загранична).

        Епархија Чикашка и Средњеамеричка саопштила је: „Православна црква не одбацује хомосексуалце и спремна је да им помогне да се боре са својим гресима, али никада неће благословити такозване једнополне бракове, какве год одлуке доносили политичари и државе. Такве бракове нећемо благосиљати нити их признати за једнаке са традиционалним“.

Илија Други

Илија Други

У истом саопштењу се руским православним свештеницима у САД указује: „Веома је важно да се не устручавате да показујете позицију Цркве о греховности хомосексуализма и других неприродних манифестација сексуалности коју нам је Бог даровао“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *