Култура

Почео први Еко фестивал „Дани Врбаса“

slikacitava.php

Културно-забавна и туристичко-спортска манифестација „Љето на Врбасу 2013“, која слави 60 година постојања, у организацији Туристичке организације града Бањалука почела је данас првим еко фестивалом под називом „Дани Врбаса“ који се одржава на обалама ове ријеке.

Порибљавањем ријеке званично је почео еко фестивал „Дани Врбаса“, током којег ће бити одржане бројне активности: ликовна колонија, еколошка радионица, промоција кајака на Врбасу, котлићијада , рафтинг.

„Дане Врбаса“, који дају еколошку ноту предстојећој манифестацији „Љето на Врбасу“, отворио је градоначелник Бање Луке, Слободан Гаврановић, који је том приликом истакао да ова лијепа дешавања на Врбасу немају само културно-спортски, већ и еколошки карактер.

Он је подсјетио многобројне новинаре да је прије два мјесеца потписао Повељу за чист Врбас са начелницима општина из слива ове ријеке и да је данашња манифестација својеврсна промоција циљева те повеље, који су усмјерени ка промјени свијести о томе да Врбас није само природни потенцијал, него и значајан привредни и туристички ресурс.

Први Еко фестивал „Дани Врбаса“ организовало је Удружење грађана „Green Vrbas“, у сарадњи са градском Туристичком организацијом и уз подршку Града Бања Лука.

На Тврђави „Кастел“ биће одржан концертни програм Еко фестивала. Вечерас ће наступити „Стрит лифе“, „Кубисмо“, и „Акустик блу“. Улаз на концерте је бесплатан.Бањалучка атракција скокови са Градског моста биће одржана у суботу 13. јула.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *