Хуманитарне акције

Вељку потребан донор коштане сржи

622327-klinja

Петогодишњи Вељко Петковић тренутно се налази на Интерној дечијој клиници у Нишу на одељењу за хематологију. Иако су се сви надали да ће досадашња терапија уродити плодом, дошло је до пада крвне слике због чега ће морати да се ради трансплатација коштане сржи

Вељков отац, тридесетчетворогодишњи Далибор Петковић каже да сада предстоји потрага за донором коштане сржи, након чега би његов син могао да буде оперисан у Италији.
Ништа није указивало на тешку болест коју су лекари открили јула 2012. године. Вељково лечење пратиле су компликације попут сепсе, која је изазвала промене на кожи због чега му је рађена трансплатација коже у неколико наврата.
Због тога је малом Вељку смањена покретјивост леве ноге, па му је потребна и рехабилитација. Прошао је кроз 6 стадијума лечења, али након последњег стање му се погоршало.

Након што су Вељкови најближи и медији позвали људе са А позитивном крвном групом да дају крв, наш мали суграђанин добио је неопходну количину крви. Али ту се његова борба не завршав

У Вељковој породици само је отац запослен и његова примања нису довољна за све трошкове лечења.

Уколико би Вељко морао на операцију у Италију, Републички завод за здравствено осигурање би покрио трошкове операције, али не и пут и боравак у болници. Битно је обезбедити новац, али је много важније пронаћи донора коштане сржи како би овај малишан могао и даље да се игра и смеје.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *