Вијести, Хуманитарне акције

Јелени хитно потребна крв

Србац – Десетогодишњој Јелени Љубојевић из Српца која је обољела од акутне мијалоидне леукемије, хитно је потребна крвна група нулта позитивна.

Јелени хитно потребна крв

Ова опака болест Јелени је установљена прије двије седмице, због чега је одмах пребачена на Клинику за дјечије болести у Бањалуци. Леукемија јој је откривена када је отишла на рутински преглед. Тада јој је дијагностификована упала грла, због чега ју је љекар упутио на додатне контроле у Бањалуку. Ту је евидентиран висок ниво леукоцита у крви и већ тада се посумњало да се ради о тешкој болести.

Налази су убрзо поновљени и тада је потврђено да се ради о опакој болести и она је тренутно подвргнута хемотерапији.

– Било нам је јако тешко кад смо сазнали дијагнозу. То је наше најмлађе дијете и наша мезимица. Свијет нам се окренуо и све то тешко подносимо, али морамо остати храбри због ње. Моја супруга је стално уз њу на клиници и готово да се не одвајају – рекао је отац Зоран и додао да би данас требало да иду у Београд да носе налазе коштане сржи.

Он је апеловао на све даваоце са крвном групом нула позитивном да ми се јаве на број телефона 065/781-767.

Лијечење ће захтијевати и велике трошкове па је само за ових 15 дана Зоран потрошио око 5.000 КМ на лијекове и терапије.

– Она ће бити подвргнута интензивном клиничком лијечењу најмање шест мјесеци, а ако се терапија буде добро одвијала, њено стање ће бити непрестано праћено наредних пет година – истакао је Љубојевић.

Дио трошкова ће сносити Фонд здравственог осигурања РС, али се и поред тога мора издвојити много новца. У помоћ породици Љубојевић први су прискочили Зоранови другови из Клуба фудбалских ветерана који су прикупили 2.000 КМ. Акцији се прикључило и Аматерско позориште младих „Трупа миленијум“. Они организују у четвртак, 28. августа, премијеру представе „И дјевојчице играју фудбал“, а сав приход од продатих улазница биће намијењен за Јелену. Ово је већ трећи случај леукемије код малољетне дјеце у србачкој општини у посљедњих пола године. *

Број жиро-рачуна 

Сви хумани људи који желе да помогну Јеленино лијечење и поново врате осмијех на њено лице могу да уплате новац на број текућег рачуна за уплате из Републике Српске и ФБиХ отворен је број: 5687035000234478, а рачун је отворен у Балкан инвестмент банци.

Јелени хитно потребна крв

Јелени хитно потребна крв

Уплате из иностранства се могу извршити преко Western Unionа на име: Зоран Љубојевић, 29. новембра ББ, Србац.

Извор: Глас Српске

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *