Хуманитарне акције

Хиљаде људи се интересуjу за малу Mариjу

112435

ATИНA- Хуманиратна организациjа „Дечjи осмех“ саопштила jе данас да jе примила више од 5.000 телефонских позива из Грчке и иностранства, од jуче, када jе прихватила мистериозну плавокосу девоjчицу, пронађену у ромском насељу у централноj Грчкоj, у породици коjа ниjе њена.

Oд када су медиjи, коjи су девоjчицу назвали „плави анђео“, обjавили причу о малоj Mариjи, на хиљаде људи jавља се организациjи „Дечjи осмех“, неки само да покажу саосећање, а неки да понуде помоћ у истрази и проналажењу њених родитеља, обjавила jе агенциjа AНA.

Девоjчица jе пронађена у ромском насељу, током полициjске контроле, а пажњу полициjе привукла jе због изразито плаве косе и зелених очиjу, коjима jе одударала од изгледа чланова породице с коjом jе живела.

Ромски пар jе регистровао децу коjа живе са њима у различитим регионима и различитим регистрима, из коjих следи да jе жена родила шесторо деце за само десет месеци, а на питања о Mариjи давао jе опречне изjаве.

И ДНK тестови потврдили су да девоjчица с њима ниjе ни у каквом сродству.

У хуманитарноj организациjи „Дечjи осмех“, коjа jе преузела бригу о девоjчици, кажу да jе дете збуњено и у шоку због промене средине.

Девоjчица jе, како наводе, просила на улицама Ларисе.

Aдвокати ромског пара изjавили су касниjе да Mариjа, коjа сада има око четири године, ниjе жртва трговине људима, већ да jу jе маjка оставила одмах по рођењу, jер ниjе могла да се брине о њоj.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *