Хуманитарне акције

Бањалучани Јадранка и Жељко у тешким условима дочекују зиму

bl

Породици Федешин из бањалучког насеља Лазарево, која брине о тринаестогодишњој дјевојчици, неопходна је помоћ у огреву, али и новцу како би преживјели предстојећу зиму.

Незапослени пар, Јадранка и Жељко, који живе у полусрушеној бараци и нељудским условима, о дјевојчици брину од њеног рођења када су је родитељи оставили и отишли.

“Зима је на прагу, а шупа за дрва нам зјапи празна. Ја сам неспособна да зарадим за кору хљеба, пошто сам имала мождани прије два мјесеца и одузета ми је нога и рука”, са сузама у очима прича Јадранка.

Како каже, након лежања у болници љекари су је послали да уради ЦТ главе, али налазе, који коштају 100 КМ, још није подигла, јер нема новца да их плати.

“Срце ми се цијепа када видим Јелену како се свако јутро моли за моје здравље, а ја сам немоћна у свему”, казала је Јадранка.

Хиљаду пута, прича она, затекла је Јелену како плаче и говори: “Молим те Боже, спаси нас ове биједе, дај нам хљеба да преживимо”.

Објашњава како њен супруг, иако болује од шећера, претура по контејнерима тражећи жељезо које може да прода да би купили основне намирнице за живот.

“Не знам ни сама како издржавамо, једва крпимо крај с крајем. Поред тога, барака прокишњава, а унутра је све пуно буба и пужева који улазе кроз рупе на зидовима и у поду”, каже Јадранка.

Бањалучанин Василије Шијаковић, који је овој породици прошле године купио шпорет и дрва, каже да би требало покренути акцију прикупљања новца за породицу Федешин.

Сви људи који желе помоћи овој породици уплате могу извршити на жиро рачун Нове банке 555-007-81205618-67, а за све додатне информације на располагању је број телефона 065/433-070.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *