Вијести, Регион

Дачић данас на Kосову

dacic kosovo_620x0

БEOГРAД – Председник Владе Републике Србиjе Ивица Дачић боравиће данас на Kосову и Mетохиjи, саопштила jе владина канцелариjа за сарадњу с медиjима.

Kако се наводи, премиjер Србиjе посетиће у 13.00 сати манастир Грачаницу.

Kосовски премиjер Хашим Tачи саопштио jе на седници владе да ће премиjер Србиjе посетити Kосово и да му jе посета одобрена, jер jе у верске сврхе, преносе косовски медиjи.
„У суботу ће Kосово посетити премиjер Србиjе Ивица Дачић. Посета jе одобрена, jер jе у верске сврхе. Oн ће посетити манастир Грачаница“, рекао jе Tачи на седници косовске владе.

Tачи jе на истоj седници рекао и да jе министар без портфеља задужен за Kосово и Mетохиjу Aлександар Вулин прекjуче ушао илегално, али ниjе прецизирао какве ће евентуалне мере бити предузете у таквим случаjевима, преноси „Зери“.

ДЕМАЋИ: ДАЧИЋ НИЈЕ ПОП, ПОСЕТА ЈЕ ПОЛИТИЧКА

Бивши лидер ОВК, Адем Демаћи, је истакао за албански дневник “Ново доба” да влада Косова не може да заустави посету Ивице Дачића јер она “стоји на рукама Европе”. Он је истакао да је Европа још једном показала неправедност према Косову. Упркос томе што је Дачић рекао да ће посета бити верска, Демаћи мисли другачије.

-О, нека ради.Дачић долази у политичку посету Косову. Он није поп. У суботу није никакав верски празник – био је категоричан Демаћи.

Адем је токође рекао да Србија настоји да створи “ Републику Српску” на Косову и то, према његовим речима, може да заустави само Ангела Меркел.

ДРЕЦУН: ДАЧИЋЕВА ПОСЕТА ВАЖНА ПОРУКА НАРОДУ

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да данашња посета премијера Ивице Дачића Косову и Метохији представља снажну поруку да је Србија била и да ће наставити да буде уз српски народ у покрајини, као и да ће охрабрити представнике српског народа да што масовније изађу на локалне изборе 3. новембра.

„Председник Владе Србије сигурно није отишао на Космет само да се помоли. То је једна снажна порука да је држава Србија била, јесте и да ће у наредном периоду увек бити са својим народом на Косову и Метохији“, рекао је Дрецун, гостујући у Дневнику РТС-а.

„Ова порука теба да има пресудан значај и утицај на резултат. Надам се да ће Срби схватити значај и што масовније изаћи на изборе“, поручио је Дрецун.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *