Вијести, Економске теме

Раст вредности Биткоина

БИТКОИН је наставио да расте достигавши нову највишу коту од 52.640 долара. У исто време долар се стабилизовао на нивоу незнатно испод недавног максимума.

Доларски индекс, који мери вредност америчке према корпи ривалских валута, склизнуо је на трговању у Лондону за 0,2 посто на 90,675 поена, након што је ноћас ојачао за 0,2 процента, а претходног дана за 0,4 одсто – преноси Ројтерс.

Овај индекс је од почетка године порастао за око 1 посто, опорављајући се од пада од готово 7 процената у 2020. години, при чему је на почетку јануара потонуо на двоипогодишњи минимум од 89,206 поена.

Стабилизацији кретања долара на валутним тржиштима допринели су оптимистични економски подаци САД-а који су подгрејали очекивања да ће се америчка економија опоравити од пандемије коронавируса брже од већине њених конкурената.

Биткоин

Биткоин

Евро се према долару трговао данас у порасту за 0,2 одсто, на 1,2065 долара, након што је током ноћи пао за 0,5 процената, највише у минулих 14 дана.

У односу на јапански јен, америчка валута је остала на непромењеном нивоу од 105,735 јена, док је претходног дана ослабила, повукавши се са петомесечног максимума од 106,225 јена.

Британска фунта се трговала према долару изнад 1,39 долара, док је према евру забележила максимум од 86,70 пенија. Фунта има ове године најбоље перформансе међу валутама земаља Групе 10 најразвијенијих економија света.

На тржиштима криптовалута, биткоин се и даље држи близу новог највишег нивоа од 52.640 долара забележеног током ноћи. Његова вредност је само овог месеца скочила за око 58 посто, што је неке аналитичаре навело да упозоре да би овако снажан успон могао да буде неодржив.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *