Спорт

Tерзић: Италиjа увек незгодна, али веруjем у полуфинале

107533

ЦИРИХ – Селектор женске одбоjкашке репрезентациjе Србиjе Зоран Tерзић рекао jе данас да очекуjе веома тежак меч против Италиjе у четвртфиналу првенства Eвропе, али jе истакао да екипа има квалитет за пласман међу четири наjбоље на континенту.

„Играли смо против Италиjе на Гран приjу. Tада смо, нимало лако, добили у пет сетова. Сигурно jе да ће и оваj бити тешко. Имаћемо доста проблема, мораћемо да уложимо много труда како би добили. Веруjем да имамо снаге, жеље и могућности да победимо Италиjу у овоj, наjважниjоj утакмици на EП“, казао jе Tерзић дан уочи утакмице.

Србиjа се као победник Д групе прве фазе директно пласирала у четвртфинале, док jе Италиjа морала да игра осмину финала у коjоj jе савладала Пољску са 3:0.
„Италиjанска екипа jе промењена у односу на раниjи период. Италиjа jе била врхунска екипа, освоjила jе два узастопна Eвропска првенства. Сада имаjу комбиновану екипу, млађе и стариjе играчице. функционишу доста добро, играjу на исти начин као и пре неколико година“, додао jе Tерзић.

Сутрашњи четвртфинални дуел на EП између Србиjе и Италиjе игра се од 20.30 у Цириху.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *