Вијести, Регион

Естрадне уметнице из Србије су јахтинг проститутке!

jahta-jahta-antagonist-1343000721-188543

Београд / Подгорица – Јахтинг проституција је само летња варијанта онога што се током целе године дешава у већим градовима у Србији и региону. Девојке од двадесетак година, најчешће манекенке и играчице у београдским клубовима, лети одлазе у Црну Гору и преко посредника, за пар стотина евра, нуде сексуалне услуге клијентима међу којима су неретко домаће и стране познате личности.

Клијенти су неретко и инострани тајкуни, док познатих личности има и са друге стране – певачице, манекенке и остале естрадне уметнице за цео дан проведен са њима добијају и по хиљаду евра. Нажалост, ланац проституције је тешко одмотати и доћи до свих учесника, будући да “жртве” у њему учествују својевољно.

Да није реч о изолованим случајевима, већ о врло распрострањеној појави, доказала је и акција црногорске полиције “Порто”. Оно што се по њеном завршетку испоставило јесте да су ухапшени Милева Килибарда, која је, како незванично сазнајемо, бивши тренер атлетског клуба “Арсенал” из Тивта, и њен помоћник Сенад Медуњанин били главни организатори ланца проституције из Котора. Подвођење девојака у режији мадам Милеве функционисало је тако што је она била задужена за уговарање врсте услуга и тарифе са клијентима, док је Медуњанин девојке одвозио и довозио са места састанака.

За разлику од плаћања друштва лепих девојака, што је изгледа уобичајена појава у тиватској марини и на јахтама које из ње испловљавају, у Црној Гори се недавно појавио нешто специфичнији облик сексуалних услуга – геј проституција. Такође, младе проститутке у друштво богаташа доспевају преко личних познанстава и потпуно добровољно.

„За разлику од ранијих година, када су макрои у проституцију увлачили сиромашне девојке које су у Црну Гору долазиле из Молдавије или Украјине тако што су им одузимали пасоше и на тај начин их приморавали да раде све што им се каже, данас обичне девојке, разне плесачице, па и студенткиње сопствено тело продају за сто-двеста евра. Неке од њих и не узимају новац на руке, већ сексуалне услуге мењају за одлазак у шопинг или седење у скупим локалима у којима им клијенти целу ноћ плаћају пића. Девојке из Србије се за проституцију регрутују и преко разних модних агенција или избора за мис. Њихов први тест најчешће је управо јахтинг проституција у Црној Гори, а затим настављају „бизнис“ по арапском свету“, прича саговорник који је желео да остане анониман.

Организатори проституције жртве врбују на више начина: најчешће је у питању уговарање нуђења сексуалних услуга преко посредника, али велики број девојака бивају сексуално експлоатисане зато што су поверовале у огласе за посао који су деловали озбиљно. У таквим огласима често се траже конобарице, рецепционарке, фризерке, па и медицинске сестре, али постоје и они очигледнији који позивају “атрактивне, лепе и природне девојке” да се пријаве за потребе организовања журки на Ибици или у Дубаију.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *