Култура

„Етхно.цом“ фестивал у Културном центру Панчева

377320_divanhana_ff

Музички фестивал „Етхно.цом“ одржаће се у Културном центру Панчева 27. и 28. септембра. Кроз концерте, радионице и научно-образовни програм, учесници ће представити музику из целог света, са фокусом на стиловима Балкана, Блиског Истока, Африке и Азије, као и оним насталим на наслеђу европских народа.

Фестивал жели да буде отворен и сензибилан на културне и уметничке различитости у сталној тензији између традиције и иновације. Како музика света сама по себи отвара бројне могућности у изражајном смислу, она исто тако представља јасну платформу за афирмацију културних вредности, интеркултурног дијалога, толеранције и јачање цивилизованог грађанског друштва.

Музичка, културна и етничка разноврсност учесника, као и процес њиховог зближавања кроз учешће у фестивалским програмима даје добру основу да се у Панчеву створи раскрсница енергија и музичких стилова, промовишући на тај начин дијалог између различитих култура.

На фестивалу наступају: „Невен, тамбурашки оркестар М.Ш. „Јован Бандур“, Амин и Хамза квартет, Етхно.цом Пројецт Банд, Диванхана, Схира У’тфила…

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *