Вијести, Занимљивости

Умрла најлепша Кубанка – Наталија Ревуелта, љубавница Фидела Кастра

Невероватна прича о љубавници која је Фиделу Кастру дала све

Кубанка Наталија Ревуелта, која је испразнила свој банковни рачун и продала сав накит који је имала да би помогла револуцију свог љубавника Фидела Кастра, умрла је у 89 години у Хавани.

Кастро је бацио око на Наталију 1952. док је био млади револуционар. Њену кућу је користио за састанке на којима је планирао почетак револуције.

Касније, њих двоје су добили ћерку Алину, али се никада нису венчали.

Наталија Ревуелта је сматрана за једну од најлепших жена на Куби. С плавом косом и зеленим очима, била је радо виђен гост на забавама богаташа. У јеку свог богатог друштвеног живота је упознала Кастра. У то време је била у браку са хирургом који је био старији од ње скоро 20 година.

Кастрова љубавница Наталија Ревуелта, Фото: profimedia.rs

Кастрова љубавница Наталија Ревуелта, Фото: profimedia.rs

Када је отпочела аферу са Фиделом Кастром, предала му је сву своју уштеђевину да би подржала његове идеје и револуцију, а касније је продала и сафире, смарагде и дијаманте. Фидел је на почетку одбијао да призна њихову ћерку као своју, а када је то напокон урадио, Алина је имала 12 година и прошла је кроз тешке периоде покушавајући да се помири с оцем. Она је 1993. напустила Кубу прерушена у шпанску туристкињу. Населила се у Америци.

Наталија Ревуелта је свој живот посветила Кастру и његовом циљу. Када је њена веза са Кастром окончана, наставила је да живи на Куби и ради различите послове у тамошњој Влади.

Наталија испред свог портрета , Фото: profimedia.rs

Наталија Ревуелта испред свог портрета , Фото: profimedia.rs

У једном интервјуу је рекла да никада није осетила горчину због тога што је Кастро ставио револуцију испред ње, али је открила и да су јој биле потребне године да престане да га воли.

Извор: 24сата.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *