Вијести, Занимљивости

Тридесет милиона евра за помоћ у откривању наручиоца обарања малезијског Боинга

ПОЗНАТИ НЕМАЧКИ ДЕТЕКТИВ ЈОЗЕФ РЕШ ТВРДИ ДА ЈЕ НОВАЦ ВЕЋ ДЕПОНОВАН У ЦИРИХУ

  • Реш тврди да ни сам не зна ко је издвојио новац за награду. Тврди да је са клијентом контактирао „искључиво преко посредника у разним земљама. Мисли да он има политички мотив и допушта могућност да иза свега стоји неки од руских олигарха

         ЦЕЛИХ 30 милиона долара добиће онај ко пресудно помогне да буду откривени кривци за пад малезијског Боинга изнад истока Украјине.

         Награду је објавио приватни детективски биро Wifka на свом сајту – на немачком, енглеском и руском језику. Новац је обезбедио клијент бироа чији идентитет није откривен. Зато је детектив Јозеф Реш указао:

         „Награду ће добити онај ко помогне да се дође до наручилаца злочина. Цела сума се чува на сигурном месту у Цириху”.

         Ако буде исплаћена, ово ће бити највећа таква награда у историји. Јер, Американци су за помоћ у хватању Осаме Бин Ладена били обећали „само” 25 милиона долара.

         Реш је оптимиста: „Уверен сам да ће потенцијални информатори „загристи”. Свако се може купити. У питању је само цена”.

         Реш тврди да ни сам не зна ко је издвојио новац за награду. Тврди да је са њим контактирао „искључиво преко посредника у разним земљама”. Међутим, уверен је да његов налогодавац има политички мотив:

         „Кад се постави питање – мо може издвојити толики новац – не остаје много варијанти одговора” – нагласио је, допустивши могућност да иза свега може стајати неки од руских олигарха.

Тридесет милиона евра за помоћ у откривању наручиоца обарања малезијског Боинга

Тридесет милиона евра за помоћ у откривању наручиоца обарања малезијског Боинга

Открио је, иначе, да је за своје услуге већ примио аванс од 40.000 евра и да ће примити још 500.000 ако успешно обави посао.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *