Вијести, Регион

Додик замолио Путина да Русија одобри Српској милијарду евра кредита

РУСКИ ЛИДЕР У КРЕМЉУ ПРИМИО ПРЕДСЕДНИКА И ПРЕМИЈЕРА СРПСКЕ ЖЕЉКУ ЦВИЈАНОВИЋ

  • Владимир Путин оценио да је робна размена између РС и његове земље засад скромна, али да се повећава. При том је подвукао да се „односи развијају успешно“
  • Указавши да је сума траженог кредита  једнака годишњем буџету РС, Милорад Додик је подвукао: „Одлично разумем у ком се историјском моменту сада налази Русија, али је тај кредит за нас можда једина могућност да преживимо оно што се догодило“

        РУСКИ лидер Владимир Путин разговарао је данас у Кремљу са председником Републике Српске Милорадом Додиком и премијером Жељком Цвијановић.

        Руководећи двојац из Бањалуке замолио је да Руска Федерација Српској одобри кредит од милијарду евра, што је Путин благонаклоно примио, али ће одлука тек уследити.

        На самом почетку сусрета, Путин је указао да је робна размена између РС и његове земље засад скромна, али да се повећава. При том је подвукао да се „односи развијају успешно“.

        Имајући у виду скоре изборе у Српској, рекао је: „Надам се да ћемо са Вама радити као и досад, имајући у виду радне и конструктивне односе који су већ успостављени“.

        Узевши реч, Додик је информисао домаћина о контактима које је у Москви већ имао са руководствима компанија Газпром и Зарубежњефт.

         „Веома важним“ назвао је споразум потписан са Газпромом о испорукама Српској гаса без посредника и нагласио да је договорено да Газпром и Српска формирају заједничку фирму која ће градити крак гасовода Јужни ток према Приједору. Открио је да би руски партнер у тој фирми био сувласник са 60, а Влада Републике Српске са 40 одсто.

Додик замолио Путина да Русија одобри Српској милијарду евра кредита

Додик замолио Путина да Русија одобри Српској милијарду евра кредита

Додик је предочио Путину да је Српској потребна милијарда евра кредита пре свега због санирања последица поплава. Указавши да је та сума једнака годишњем буџету РС, подвукао је:

„Одлично разумем у ком се историјском моменту сада налази Русија, али је тај кредит за нас можда једина могућност да преживимо оно што се догодило“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *