Занимљивости

После Сноудена, азил у Русији затражио и бивши амерички полицајац са Флориде

ДУГАНА ПРВО ПРИМОРАЛИ ДА НАПУСТИ ПОЛИЦИЈУ, ПА МУ БЛОКИРАЛИ САЈТ, НА КРАЈУ – СПАСАВАО ГЛАВУ

  • Московској телевизији Life News рекао: Морао сам да се склоним јер је недавно до мене дошао аудио-снимак како један детектив и иследник из FBI разговарају да ме треба уклонити, отпремити у затвор или „неутралисати“ на неки други начин

        АМЕРИКАНАЦ Едвард Сноуден је добио азил у Русији, а не земљама које себе проглашавају еталонима слободе и демократије – Немачкој, Француској, Британији, Холандији или Шведској.

        И, било је само питање дана – када ће, бежећи из своје земље и од својих, уточиште у Русији потражити и други Американци.

        То се управо догодило: полицајац са Флориде – Џон Марк Дуган – затражио је политички азил у Русији. Зато што су у САД почели да га прогоне због бављења људским правима.

        Московска телевизија Life News пренела је ове његове речи изговорене у главном граду Русије:

        „Веома је компликован одговор на питање откуд ја у Русији. Људи ван САД то не разумеју, али ми такође имамо много проблема са корупцијом. Пре седам година, док сам радио као полицајац, сударио сам се са кршењем људских права. Нисам желео да будем део тога. Када сам почео да протестујем – натерали су ме да одем из полиције. Тада сам отворио сајт на којем су и други полицајци почели да сведоче како су се сами суочили с корупцијом. Износили су и своја размишљања о томе.

        Његов сајт је био pbsotalk.org. Био, зато што је блокиран и више није доступан. А пласирао је информације о проблематичним поступцима полиције округа Палм-Бич.

Џон Марк Дуган

Џон Марк Дуган

Дуган је Life News додатно разјаснио:

„Било је много страшних сторија. Много шта што обични грађани никад не сазнају. Морао сам да се склоним јер је недавно до мене дошао аудио-снимак како један детектив и иследник из FBI разговарају да ме треба уклонити, отпремити у затвор или „неутралисати“ на неки други начин. Потом су ми узели све компјутере. То је било пре 8 месеци. У САД су закони тако расплинути да човека могу стрпати у затвор ни за шта. Покушао сам да износим истину, али је политика моје земље таква да од тога има мало вајде“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара