Свијет

Грем и Џилибранд: Саудијска Арабија је умешана у терористички напад на Њујорк

АМЕРИЧКИ КОНГРЕСМЕН И БИВШИ СЕНАТОР ТВРДЕ ДА НА ТО УКАЗУЈЕ И ТАЈНИХ 28 СТРАНИЦА ИЗВЕШТАЈА

  • Боб ГРЕМ, који је био копредседник комисије која је написала извештај на 800 страница о 11. септембру 2001-ве: „Извештај има завршну главу од 28 страница која није објављена. Та глава садржи податке који показују да је Саудијска Арабија била умешана у терористички напад

         СЕНАТОР из државе Њујорк Кирстен Џилибранд и бивши амерички сенатор Боб Грем јавно су позвали Барака Обаму да обелодани досад тајни део извештаја о терористичким нападима који су се догодили 11. септембра 2001-ве године – објави је Independent.

         Исти лист указује да је конгресна комисија сачинила извештај о тим нападима на 800 страница, а да је његова последња глава од 28 страница – приликом објављивања 2003. године – остала скривена од јавности.

         Грем је био један од копредседника те комисије, а у интервјуу телевизији CBS News рекао је да та глава садржи податке који показују да је Саудијска Арабија била умешана у терористички напад.

         То су, како је рекао, потврдили и бивши конгресмен Тим Ремер и бивши сенатор Боб Кери.

         Грем је такође открио да се у том делу извештаја указује и ко је терористима, грађанима Саудијске Арабије, помогао да науче да пилотирају авионима, иако су у САД стигли чак и без знања енглеског.

         Додао је да су уз помоћ саудијског агента Омара ал-Бајумија добили новац и били упућени у пилотску школу. На то су утицале и саме саудијске власти и њени имућни грађани и неки добротворни фондови.

Грем и Џилибранд: Саудијска Арабија је умешана у терористички напад на Њујорк

Грем и Џилибранд: Саудијска Арабија је умешана у терористички напад на Њујорк

Грем је потом телевизији FoxNews рекао да о умешаности Саудијаца постоје сведочанства и изван тих 28 страница.

Он и Џилибранд су нагласили да Обама мора обелоданити садржај тих 28 страница уочи своје посете Судијској Арабији која је планирана за 21. април.

Званични Ријад је на све ово већ одреаговао и садржај тајних страница назвали „компилацијом митова”

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара