Вијести, Занимљивости

Ево зашто запослени у Гуглу воле ову компанију

Посао у Гуглу је једна од најтраженијих позиција у комплетној технолошкој индустрији. Поред заиста импресивног радног простора, Гугл својим запосленима даје и друге погодности.

Некадашњи, али и садашњи, запослени у Гуглу на сајту Quora открили су предности рада за ову компанију.

Бесплатна храна и грицкалице

Запослени у Гуглу се изузетно добро хране и компанија им нуди здрав и разноврстан доручак, ручак, па и вечеру уколико раде до касно и то потпуно бесплатно.

Ту су и бројни барови са соковима и кафом широм кампуса.

Свакодневно сте окружени невjероватним људима и мислиоцима

Компанија је одлично мjесто да се виде, чују и упознају људи о којима су многи само читали.

„Окружени смо паметним и мотивисаним људима који стварају најбољу средину за учење којој сам икада био изложен. Не мислим само на стручне разговоре, већ је ту и рад са невjероватним колегама“, изјавио је један Гугл радник.

Запослени имају утисак да живе у будућности

Због тога што је Гугл једна од водећих технолошких компанија на свијету, није изненађење чињеница да су запослени константно изложени новим технологијама.

Они користе бројне компанијине производе како би завршили своје пројекте и тестирају уређаје и софтвер који још није представљен јавности.

„Chrome је био мој примарни браузер пре него што је био најављен. Користио сам телефоне, таблете и Chromebookове пре него што су пуштени у продају. То је забавно. Могу да видим како ће изгледати будућност, и ако дам добар утисак или се још више ангажујем, могу и да обликујем будућност“, тврди један од запослених у Гуглу.

Запослени у кампусу имају бесплатан превоз до посла и кући

Иако су Гуглови аутобуси наишли на неодобравање житеља Сан Франциска, они су и даље невеjроватан ресурс за запослене.

Сви аутобуси имају WiFi, тако да запослени могу да се опусте, али и заврше своје пословне обавезе прије него што стигну кући.

Пси су добродошли

Сви запослени у Гуглу могу да доведу своје љубимце на посао.

Некадашњи запослени у Гуглу тврди да је довођење његовог пса на посао повећало његову енергију, али и енергију и радост других запослених, пошто му је помогло да упозна људе које иначе никада не би упознао.

Гугл се брине о генералној срећи и добростању запослених

Запослени могу да дају „кредите за масажу“ колегама након добро обављеног посла. Ови кредити могу се искористити за бесплатну једночасовну масажу.

Поред масажа, један запослени описује шта му се десило када се повредио радећи за компанију:

„Повредио сам се док сам био у САД и морао сам да идем на три операције и друге прегледе због чега нисам могао да радим 5 мјесеци. Мој менаџер, колеге али и цијела компанија показали су велику емпатију и охрабрили су ме да се само сконцентришем на то да ми буде боље. Када сам се вратио на посао и даље сам био под стресом али је мој менаџер поставио циљеве у складу са мојим стањем што ми је помогло да се врло брзо уходам и наставим тамо гдје сам стао“.

Нови родитељи добијају паузу коју заслужују

Нормално је да мајке одсуствују са посла и до 6 недјеља након порођаја, али у Гуглу је друга прича.

Нови очеви добијају 6 недјеља плаћеног одсуства а маме 18 недјеља.

Гугл новим родитељима чак даје и посебан бонус како би им помогао са новим трошковима. А када се родитељи врате на посао, постоје бесплатна обданишта за дјецу.

Запослени имају бесплатне фитнес часове и охрабрују се да се придруже тимским спортовима

„Волим да размишљам под тушем. Прилика да изађем напоље и џогирам помаже ми да се фокусирам на посао и ослободим стреса рада у канцеларији“, тврди један запослени.

Правило 80/20 запосленима даје прилику за креативност

Ово правило омогућава запосленима да 80 одсто времена посвете свом примарном послу а 20 одсто могу да проведу радећи на пројектима у које вјерују и за које мисле да ће помоћи компанији.

Ево зашто запослени у Гуглу воле ову компанију

Ево зашто запослени у Гуглу воле ову компанију

Запослени могу да добију додатне слободне дане да се посвете својим страстима

Поред одмора, Гугл запосленима нуди додатне прилике да искусе живот ван посла. Они могу да узму и до 3 мјесеца неплаћено под посебним околностима.

Током тог периода плаћа им се здравствено, а слободно вријеме могу користити како би радили за непрофитне организације, политичке кампање или друге пројекте оријентисане ка заједници.

Извор: Глас Српске

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *