Вијести, Занимљивости

Белгија поднела тужбу против Фејсбука јер прати и оне који код њега немају налог

УТВРДИЛА ДА НАЈВЕЋА СВЕТСКА ДРУШТВЕНА МРЕЖА НЕ ПОШТУЈЕ НИЧИЈУ ПРИВАТНОСТ

        БЕЛГИЈСКА Комисија за заштиту приватности (CPVP) подигла је тужбу против Фејсбука, пошто је утврдила да овај сервис за друштвену мрежу не уважава препоруке за поштовање приватности корисника интернета, и то не само оних који су присутни на његовој платформи.

        Ово је прва тужба коју је нека европска држава покренула против популарне друштвене мреже, пише Волтстрит Џорнал.

        Откако је Фејсбук почетком ове године увео нове услове коришћења, регулаторна тела за заштиту података из Белгије, Холандије, Француске и Шпаније удружила су напоре како би истражила колико ова највећа друштвена мрежа поштује приватност посетилаца интернета.

        Регулаторне комисије из ових земаља позвале су кориснике интернета да инсталирају софтвер за заштиту приватности како би се одбранили од система праћења Фејсбука који, како се наводи, делује без обзира на то да ли имате налог на тој друштвеној мрежи.

Белгија поднела тужбу против Фејсбука јер прати и оне који код њега немају налог

Белгија поднела тужбу против Фејсбука јер прати и оне који код њега немају налог

„Изненађени смо и разочарани што је упркос договореном сусрету за 19. јуни са представницима CPVP, у циљу разматрања њихових препорука, та комисија предузела театралну акцију привођења белгијског Фејсбука правди“, реаговала је портпарол ове компаније за Европу, Тина Кулоу.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *