Вијести, Мишљења

Запад жели да по сваку цену заустави Русију и Кину – свет је на прагу рата

ЕКСПЕРТ МАЈК БИЛИНГТОН ОБЈАСНИО ЗБОГ ЧЕГА ФИНАНСИЈСКА ОЛИГАРХИЈА ЊУЈОРКА И ЛОНДОНА ДЕМОНИЗУЈЕ ПУТИНА

  • Ради се о очајничким покушајима финансијских кругова Лондона и Њујорка и њиховог потрчка Обаме да не дозволе Кини, Русији, Индији и другим земљама БРИКС да створе алтернативу корумпираном западном финансијском систему. Они желе рат” – подвлачи Билингтон
  • И обојене револуције и војне претње – све је то само покушај да се оправда почетак рата против Русије и Кине. Рат ће убрзо почети уколико Обама не буде уклоњен са власти

         РАТ Америке против Русије и Кине почеће веома брзо ако Барак Обама не буде уклоњен са места председника САД – оценио је Мајк Билингтон, експерт азијске редакције Executive Intelligence Review.

         Он је нагласио да је западна финансијска олигархија себи већ поставила главни циљ: да по сваку цену заустави прогрес земаља БРИКС.

         Замољен да прокоментарише погоршавање односа између Москве и Вашингтона, у чијем епицентру се протеклих дана нашао и руски бизнисмен Генадиј Тимченко којег Запад сматра блиским Владимиру Путину, Билингтон је рекао:

         „Ствари реално никакве везе немају са Тимченком. Чим је Запад започео напад на Русију – свргнувши легалну власт у Кијеву и довевши на њено место неонацисте – Обама је наредио свом државном тужиоцу Ерику Холдеру да започне истрагу против Тимченка. А ако тај човек започиње истрагу, његова је обавеза да нешто „ископа” – независно од тога да ли то „нешто” постоји или не постоји. Ово што сада посматрамо само је демонизација Путина чији се темпо појачава, а њен циљ је да оправда то што се власт САД већ одлучила за рат”.

         Није случајно што је украјински председник Петар Порошенко – одмах по завршетку парламентарних избора – објавио да неће поштовати примирје на истоку Украјине нити споразуме из Минска.

         „Оно у име чега се све ради – нема никакве везе са Украјином. Ради се о очајничким покушајима финансијских кругова Лондона и Њујорка и њиховог потрчка Обаме да не дозволе Кини, Русији, Индији и другим земљама БРИКС да створе алтернативу корумпираном западном финансијском систему. Они желе рат” – подвлачи Билингтон.

         Према његовим речима, све што сада гледамо – само је део шире „слике”:

         „И обојене револуције и војне претње – све је то само покушај да се оправда почетак рата против Русије и Кине. Тај рат ће заиста ускоро започети ако Обама не буде отишао са положаја председника САД, ако не буде уклоњен. Дакле: ако он остане – добићемо рат”.

Експерт азијске редакције Executive Intelligence Review - Мајк Билингтон

Експерт азијске редакције Executive Intelligence Review – Мајк Билингтон

На тражење да додатно разјасни због чега је Западу потребан рат са Русијом и Кином, Билингтон је прецизирао:

„Све је убрзано и постало видљивије након јулског самита БРИКС на којем је донета одлука о оснивању нове развојне банке. Потом је Кина отворила своју Азијску банку за развој инфраструктуре. Тада је постало јасно да свет не жели више да се потчињава диктатури строге економије, приватизација, отпуштања са посла. Западни финансијски систем је – банкрот. Чак и запослени у банкама упозоравају да су оне на ивици кризе која ће бити много страшнија него 2007. године. А финансијски кругови Лондона и Њујорка нису спремни на то да им остатак света нађе алтернативу. Зато су спремни за рат и у њега ће се упустити ако не успеју да зауставе Русију и Кину. Ове две земље немају намеру да се повуку, значи – налазимо се на прагу рата.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *