Вијести, Мишљења

Владимир Путин: Запад воли Русију само кад је слаба

Стиче се утисак да Запад воли Русију само када је слаба и када јој треба слати хуманитарну помоћ, изјавио је Владимир Путин у интервјуу за документарни филм „Предсједник“ посвећен 15. годишњици почетка његовог првог мандата на мјесту шефа државе, пренијела је агенција РИА Новости.

„Стичем понекад утисак да они нас воле када нам треба слати хуманитарну помоћ. Тада је све у реду, тада нам шаљу кромпира“, рекао је Путин у интервјуу Владимиру Соловјову, аутору филма који ће бити емитован 26. априла.

„У свијету су ријешили да Русија престаје да постоји у садашњем облику. Питање је само било када ће се то десити и које ће бити посљедице“, навео је руски предсједник.

Путин је терористичке акте у Беслану и позоришту на Дубровки, назвао најтежим тренуцима рада на челу државе.

„Било је јасно колико је велика одговорност. Одлучио сам да другог избора нема и да треба ићи до краја“, рекао је руски предсједник, говорећи о догађајима из 2004. у школи у Сјеверној Осетији када је погинуло 335 људи од којих 186 ђака-талаца и у московском позоришту 2002. године, када је по званичним подацима, погинуло 130 талаца.

Путин је у интервјуу рекао да комуницира са становништвом не зато што му требају алтернативни извори информација, већ зато што се осјећа дијелом народа.

Владимир Путин - Фото: Beta/AP

Владимир Путин – Фото: Beta/AP

„Не треба то да тражим, ја то све имам. Чак и не знам због чега. Тешко ми је да кажем, разумијете. Једноставно, осјећам се дијелом наше земље, дијелом народа“, рекао је руски предсједник, који редовно одржава „Директну линију“ и одговара на питања грађана, а са њима често комуницира и приликом посјете регионима, наводи РИА Новости.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *