Вијести, Спорт

Краљ Мастерса: Ђоковић стигао Федерера, ускоро пада рекорд Надала

Победом у Монте Карлу Новак Ђоковић је стигао до 23. Мастерса у каријери. Тиме је најбољи светски тенисер стигао Роџера Федерера и Ивана Лендла на деоби другог места вечите листе.

На листи освајача турнира из Мастерс категорије, која се рачуна од 1970. године, води Рафаел Надал са 27 титула, али нема сумње да ће тај рекорд ускоро пасти и да ће српски тенисер постати најбољи у историји тениса у овој категорији.

Када су турнири из категорије 1000 у питању Новак је тренутно најближи томе да постане први играч у историји тениса који је освојио свих девет Мастерса.

Ђоковић је до сада освојио четири титуле у Индијан Велсу, пет титула у Мајамију, две титуле у Монте Карлу, три титуле у Риму, три титуле у Канади, три титуле у Паризу, једну у Мадриду и две у Кини. Недостаје му једино Синсинати.

Од активних играча на овој листи је најближи Енди Мареј који је до сада освојио девет трофеја.

Трофејом у Монте Карлу, после ког је отпевао химну Боже правде, Ђоковић је ушао у историју и као први тенисер који је освојио прва три Мастерса у једној сезони.

Краљ Мастерса: Ђоковић стигао Федерера, ускоро пада рекорд Надала

Краљ Мастерса: Ђоковић стигао Федерера, ускоро пада рекорд Надала

Наредни турнир из серије 1000 игра се у Мадриду од 3. маја. Ђоковић прошле године није учествовао на овом турниру, а једном до сада га је освојио и то 2011. године.

Извор: Курир

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *