Вијести, Свијет

Жестоке борбе северно од Латакије и уз границу са Турском

СИРИЈСКИ ВОЈНИ ВРХ ПРЕБАЦУЈЕ У ЗОНУ БОРБИ СВЕЖЕ СНАГЕ ИЗ ИДЛИБА И АЛЕПА

  • Сиријска државна телевизија је објавила да је јединицу која држи коту 45 посетио начелник генералштаба Оружаних снага земље генерал Али Ајуб и да је обећао да ће „непријатељске банде ускоро бити разбијене”

СЕВЕРНО од великог сиријског града Латакија владине снаге воде жестоке борбе са муџахединима из Ал Каидине филијале Џебхат ан-Нусра и са побуњеницима из Исламског фронта који подржавају Саудијска Арабија, Катар, Турска и Запад.

Како јавља агенција Суриа ал-Ен, регуларна сиријска армија потписнула је „здружене непријатељске снаге” са стратешке коте 45 која доминира над градом Касаб. То јој омогућава да топовима и тенковима туче непријатељске позиције код насеља Ел-Коуз и Ет-Туфахија.

Брда и висови у пограничној зони са Турском протеклих дана су више пута прелазили „из руку у руке”. Асадове снаге још не успевају да преузму контролу над планином Џебел-Наср, врхом Ес-Сахра и над сектором Наба-ел-Мур. Зато војни врх у Дамаску пребацује у зону борби свеже снаге из Идлиба и Алепа.

Сиријска државна телевизија је објавила да је јединицу која држи коту 45 посетио начелник генералштаба Оружаних снага земље генерал Али Ајуб и да је обећао да ће „непријатељске банде ускоро бити разбијене”.

Лист „Ас-Сафир” објавио је да је на линији фронта код Касаба кратко боравио лидер побуњеничке Националне коалиције опозиционих и револуционарних снага Ахмед ал-Џабра и да је својим борцима обећао „сваку могућу помоћ”.

Руска мисија при Уједињеним нацијама оптужила је западне земље да су онемогућиле Савет безбедности УН да одреагује на нападе сиријских побуњеника на Касаб и на гранатирање и ракетирање Латакије чиме су привремено онемогућили извоз сиријског хемијског оружја.

Свакодневни рат у Сирији...

Свакодневни рат у Сирији…

Касаб је, иначе, претежно насељен Јерменима, али га је због борби напустило око 1550 јерменских породица које су се склониле у Латакију.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *