Вијести, Свијет

Жестоке борбе на истоку Украјине

На истоку Украјине у току је велика борба украјинских и проруских снага „какве досад није било по снази и размјерама“, рекли су украјински војни извори.

Према тим изворима, на које се позива Ројтерс, постоје непровјерене информације да су обје стране у борбу укључиле тенкове.

Жестоки сукоби избили су рано јутрос близу града Красни Лиман, који је под контролом украјинских власти од почетка јуна, а проруске снаге наводно су покушале да пробију кордон владиних трупа.

„У току је велика борба која превазилази, у смислу снаге и размјера, све што је досад виђено“, рекао је војни извор.
Према том извору, у сукоби би могло да учествује до 4.000 припадника проруских снага, а на обје стране су вјероватно ангажовани оклопна возила и тенкови.

„Антитерористичка операција се наставља и трају борбе“, потврдио је портпарол владе Владислав Селезњов.

Обласни војни клинички центар у Одеси, једном од највећих градова Укајине, пун је украјинских војника рањених у региону Луганска и Доњецка на истоку земље, наводи Итар-Тас с.

„Имамо 70 војника и официра, а половина њих је у тешком стању“, рекао је новинарима јуче руководилац клиничког центра.

„Уколико буду наставили да довозе велики број рањених, у клиничком центру неће бити довољно мјеста за њих и мораћемо да их смјестимо у цивилне болнице“, додао је болнички званичник, а преноси Итар-Тас с.

Проблем је утолико већи што је војни клинички центар најискусније љекаре већ послао на исток Украјине гдје и се и воде борбе између украјинских и проруских снага.

Украјина, згариште послије сукоба зараћених страна

Украјина, згариште послије сукоба зараћених страна

Недавно је авионом из Дњепропетровска довезено 15 рањених, чије су повреде од ватреног оружја углавном на екстремитетима али има и повреда унутрашњих органа, изјавио је заменик шефа клиничког центра пуковник Јури Сакхно.
Он је рекао да ће многи од оних који су већ у клиничком центру, морати да буду поново оперисани и да ће њихову рехабилитација потрајати.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *