Вијести, Свијет

Затворен ХААРП, шта ће сада теоретичари завере

haarp04

Енкориџ – Амерички ХААРП програм, који већ годинама фасцинира теоретичаре завере широм света, затворен је због финансијских проблема.

Менаџер програма ХААРП Џејмс Кини каже да је објекат који се налази на Аљасци затворен још од почетка маја, преноси „Нови Магазин“.

„Тренутно је локација напуштена јер све се своди на новац, а ми га немамо“ изјавио је Кини додајући да су сви приступни путеви блокриани, а да су зграде закључене и струја искључена. Такође је угашен и сајт програма ХААРП

Кини каже да ће програм сигурно бити затворен следећа два месеца.

Међутим, разлог за затварање програма је делом и еколошке природе јер дизел генератори нису прошли атест којим потврђује да не загађује околину. Поправка генератора кошта 800.000 долара, а њихово месечно одржавање 300.000 долара. За 10-дневни рад постројења потребно је чак 500.000 евра, наводи „Нови магазин“.

Ипак, изгледа да је главни разлог за крах пројекта проневера новца.

Наиме, како је објавио сајт Wиред, главни истраживач Алфред Вонг проневерио је више од 1,7 милиона долара који су били намењени истраживањима.

Амерички ХААРП програм се иначе бавио истраживањем јоносфере али теоретичари завере тврде да се систем бави проучавањем јоносфере, „која садржи велику количину јона насталих деловањем сунчевог ветра и има велики утицај на простирање електромагнетних таласа.

Тако, ХААРП антенски систем осим мноштва утицаја на човекову околину али и менталну свест, има утицаја и на климу и климатске промене. Ове антене распоређене су по целој планети ради „јаке контроле и надгледање становништва“, па се у ближој будућности електронским зрачењима може развити систем који слаби мождане функције људи у одређеним регионима у дужем периоду, па ће се људски род делити на господаре и корисне идиоте“.

У Србији је у јулу прошле године укључен ИХY систем, који је део ХААРП система, а према теоретичарима завере велике врућине и јаке зиме које су погодиле Србију од тад управо је проузроковао систем ХААРП.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *