Вијести, Свијет

WIFKA: Наш клијент нуди 17 милиона $ за доказе ко омета истрагу о мaлезијском Боингу

ДОДАТНУ НАГРАДУ НУДИ АНОНИМНИ КЛИЈЕНТ НЕМАЧКОГ БИРОА ЗА ЕКОНОМСКЕ ИСТРАГЕ

         НЕМАЧКИ Биро  за економске истраге Wifka објавио је да је један његов анонимни клијент установио додатну награду за информације о обарању малезијског Боинга над Украјином.

         Његов главни детектив Јозеф Реш открио је: „Наш клијент је спреман да исплати раније обећаних 30 милиона долара за доказе који би помогли да се утврди ко је стајао иза тог злочина. Али, сада нуди и додатних 17 милиона $ за информације које би откриле које земље ометају истрагу и скривају њене резултате”.

         Према његовим речима, Биро је већ добио поприлично докумената и доказа, укључујући и „преписку међу неким одговорним органима”. У току су провере валидности тих „материјала”, са „информаторима” су разговарали, али се и даље очекује и тражи „други Едвард Сноуден”.

WIFKA: Наш клијент нуди 17 милиона $ за доказе ко омета истрагу о мaлезијском Боингу

WIFKA: Наш клијент нуди 17 милиона $ за доказе ко омета истрагу о мaлезијском Боингу

Реш је саопштио да Биро сумња у верзију коју је изнела БНД. А и у снимке наводно добијене из САД, поготово што холандска истрага те снимке још није добила.

Извор: Факти.рс

Немачки ваздухопловни експерт потврђује верзију о томе да је малезијски Бионг оборио украјински ловац

Разговарамо телефоном са бившим пилотом Луфтханзе Петером Хајсенком. Он је анализирао разне верзије пада Боинга изнад Украјине.

До каквих сте закључка дошли на основу својих истраживања?

Прегледао сам снимке остатака малезијског Боинга и дошао до несумњивог закључка. Овај авион није оборила ракета земља-ваздух, тачније систем Бук. То је потпуно искључено. Снимци, између осталог у области пилотске кабине, једнозначно показују да је гађано из ловца. У таквим закључцима ме подржавају експерти бивше армије Источне Немачке, који су радили са системима Бук. Они говоре једнозначно да то није могла да буде ракета која се користи у системима Бук. То су трагови директне паљбе из војног авиона.

А зашто управо војни авион? Можда постоје друге могућности да се обори авион?

Да, али не ракетом класе земља-ваздух. Ракета класе земља-ваздух се распада на делове који врло великом бризом која премашује брзину звука 26 пута, погађају циљ као решето. Значи у телима погинулих, која су већ била прегледана, требало је да буду пронађени трагови делова ракете Бук, зато што ови делови пролазе корз читав авион и тела људи у њему, заглављују се у њима. Али није било нађено никаквих трагова.

Тачније, оптужбе на рачун Русије су оповргнуте?

Оптужбе против Русије су од самог почетка биле провидне, упркос веродостојним информацијама. Сви експерти који истражују катастрофу, између осталог холандска истражна комисија, знају да то није био Бук. Они знају да је авион оборио ловац. То је несумњиво мишљење.

Ускоро делови обореног авиона биће пребачени у Холандију. Да ли је могућа веродостојна реконструкција несреће после тако дугог периода, још уз то што се територија налазила под дуготрајном ватром украјинске аритиљерије?

За сада још није било нормалне истраге. То што су делови авиона тако дуго лежали тамо без контроле, то је већ немар, достојно је кажњавања. Да, јасно је да онај ко је одговоран за несрећу покушао је да омете истрагу. Истина, то што је тамо остало и било је сакупљено, може се још истражити и може се нешто утврдити. Тачније, може се потпуно сигурно искључити да је то био Бук. На отворима у области кабине по траговима метала може да се одреди какав је пројектил погодио авион. Тако остаје само једна варијанта – то је био ловац.

А шта ви мислите, зашто САД и НАТО до данас нису објавили снимке својих сателита?

Не могу да одговарам за САД и НАТО. Али о току саме несреће може се извести несумњив закључак. Можемо, не, једноставно морамо да полазимо од тога да када би САД и НАТО поседовали снимке који потврђују њихову верзију, они би их одавно објавили. А то значи, нема података који потврђују њихову верзију.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *