Вијести, Свијет

Вођа терориста Џебхат ан-Нусра на ТВ?

Вођа Џебхат ан-Нусра тврди да Ал Каида у Сирији побеђује већ за који дан.

АБУ МОХАМЕД АЛ-ГОЛАНИ КАТАРСКОЛ АЛ ЏАЗИРИ РЕКАО ДА НЕЋЕ ПРИЗНАТИ НИ ЈЕДАН ИСХОД ЖЕНЕВЕ-II.

ВОЂА Џeбхат ан-Нусра – главне Ал Каидине борбене формације у Сирији – Абу Мохамед ал-Голани – дао је свој први телевизијски интервју откад је почео сукоб у тој земљи.

Катарској Ал-Џазири (сниман је окренут леђима камери) Голани је рекао да Ал Каида „сигурно добија рат у Сирији” и да ће одбацити сваки могући исход мировне конференције Женева II.

„Од победе нас дели још свега неколико дана. Држимо око 70 одсто територије и преостао је још само један мали део. Ускоро ћемо победити. Молимо се Богу да наши напори заврше победом”, подвукао је Голани.

Голани – како му и презиме говори – потиче са простора сиријске Голанске Висоравни која је под окупацијом Израела. Од почетка 2012. он се наводи као вођа Џебхат ан-Нусра .

Иначе, он је пред камерама Ал Џазире готово отворено тражио помоћ Саудијске Арабије и арапских нафтних монархија Персијског залива. При том је нагласио да је рату у Сирији „рат против „шиитског Ирана и иранске експанзије“.

sad_islam

„Ако Асадов режим остане на власти, што је у интересу суперсила, наредна мета битће Арабљанско полуострво и сама Саудијска Арабија”, изговорио је Голани.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *