Вијести, Свијет

Владимир Путин: Украјинска армија мора одмах престати да гађа градове и насеља Донбаса

РУСКИ ВОЂА О УКРАЈИНИ ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВАРАО СА АНГЕЛОМ МЕРКЕЛ И ФРАНСООМ ОЛАНДОМ

        ПРЕДСЕДНИК Русије је у телефонском разговору са канцеларом Немачке Ангелом Меркел и председником Француске Франсоом Оландом нагласио да украјинске снаге треба хитно да престану да гађају насељена места у Донбасу.

        „С руске стране је наглашена неопходност хитног прекида гађања насељених места у Донбасу од стране украјинских снага, интензивирања политичког решавања кризе, решавања питања уставне реформе, као и социјално-економске обнове југоисточних области“ – саопштила је прес-служба Кремља.

Председник Русије Владимир Путин

Председник Русије Владимир Путин

Раније је Министарство одбране самопроглашене Доњецке Народне републике саопштило да су јуче забележена 74 случаја кршења примирја од стране украјинских снага и да је рањено петоро људи.

„Интензитет напада украјинске стране јуче износила је 74 случајева кршења примирја. Од тога 45 у ноћно време“ – навело је министарство.

У Министарству одбране ДНР су прецизирали да су Украјинци пуцали из тенкова, бацача граната и стрељачког оружја. Под ватром Оружаних снага Украјине били су градови Доњецк (Петровска, Кијевска и Кујбишевска општина, рудник „Октјабрскаја“, територија аеродрома) и Горловка.

Портпарол Министарства одбране ДНР Едуард Басурин је саопштио да су у тим нападима рањена три устаника и две жене.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *