Вијести, Свијет

Владимир Путин: Производња новог оружја је и питање економског раста РФ

УДЕО НОВИХ ВИДОВА ОРУЖЈА СЕ У ОРУЖАНИМ СНАГАМА РФ ПОВЕЋАО СА 30,5 НА 70,7 ОДСТО

         ПРОИЗВОДЊА новог оружја није само питање обезбеђивања одбрамбене способности, већ и економског раста земље, изјавио је председник Русије Владимир Путин на дан примопредаје новопроизведеног наоружања армији, наводи агенција РИА Новости .

         „Производња  новог оружја и технике није само питање озбезбеђивања одбрамбене способности, што је, наравно, изузетно важно, и колико данас за то се издвајају средства. Али, то су и питања везана за привреду, развој нових технологија, очување нивоа запослености у руској привреди“ казао је председник РФ.

         По његовом мишљењу, решавање свих тих задатака „умногоме одређује социјалну климу у војним предузећима и научним колективима“.

         Путин је посебно истакао да праћење реализације државних војних набавки даје позитивне резултате.

         „Таква стална контрола, без сумње, повећава и надам се да ће даље повећавати одговорност војне индустрије за све преузете обавезе. По потреби ћемо дозвољавати корекције и доносити одговарајуће корективне одлуке у тој области нашег рада“ казао је руски председник.

Председник Русије Владимир Путин

Председник Русије Владимир Путин

Путин је додао да се у овом тренутку задати параметри државних војних набавки поштују, у различитим видовима и родовима војске значајно се повећао удео нових модела оружја и војне технике са 30,5 на 70,7 одсто.

„Та бројка сведочи да су војна предузећа постигла добар темпо и да благовремено извршавају своје обавезе“ закључио је Путин.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *