Свијет

Владимир Путин: Опоненти из света нападају и мене и Русију зато што наша земља – јача

  • „Уследиће и нови напади. Смислиће наши опоненти нешто и уочи 9. маја. Потом пред изборе за Државну Думу, па пред председничке. То је стопроцентно извесно. Због тога, што се код нас каже, не треба ићи баби врачари“
  • Путин је „опонентима“ – својим и своје земље – поручио: „Русија никада неће допустити губитак суверенитета. Знам: када бисмо се са њима саглашавали и подилазили им – свима бисмо били добри. Али, кад бисмо ишли тим путем – постепено бисмо као земља губили свој значај, а следећи корак би били неповратни губитак суверенитета и перспективе за будућност. Зато то никада нећемо допустити!“

        РУСКИ председник Владимир Путин рекао је да не види ништа необично у „информативним нападима“ којима су изложени и он и Русија.

        На форуму Свенародног фронта, који га је подржао на претходним председничким изборима, објаснио је:

        „То је реакција наших опонената – да их тако назовем – на јачање наше земље. Уследиће и нови напади уочи овогодишњих избора у Државну Думу и председничких избора који ће бити 2018. године“.

        Још је појаснио: „Смислиће наши опоненти нешто и уочи 9. маја. Потом, као што рекох, пред парламентарне, па пред председничке изборе. То је стопроцентно извесно. Због тога, што се код нас каже, не треба ићи баби врачари“.

        Путин је додао да је навикао на такве нападе и да се на њих не мора навикавати:

        „Тако је било у годинама кризе на Северном Кавказу. Нема у овоме што се догађа за мене ништа ново!“

        Путин је „опонентима“ – својим и своје земље – са поменутог Форума поручио:

        „Русија никада неће допустити губитак свог суверенитета. Знам: када бисмо се са њима саглашавали и подилазили им – свима бисмо били добри. Али, кад бисмо ишли тим путем – постепено бисмо као земља губили свој значај, а следећи корак би били неповратни губитак суверенитета и перспективе за будућност. Зато то никада нећемо допустити!“

        Да би био још јаснији, подвукао је: „Мало коме је, наравно, потребан играч који је независан и успешан, играч који зна своју цену и има сопствене интересе. Таквог играча се труде да зауставе и поставе на место. Међутим, нама ни од кога не треба ништа. Само оно што нама припада. Наравно, свет не чине само наши интереси и зато смо спремни и на компромисе“.

Владимир Путин

Владимир Путин

Путин је посебно упозорио да Русија мора обезбедити сопствене, домаће војне и „кључне остале технологије“:

„Оно што од тога сада увозимо – морамо заменити својим. Не треба да тежимо да све сами производимо, то не би био правилан пут. Међутим, морамо имати своју производњу кључних технологија. То су оне технологије на бази којих се развија цела национална економија. Исто важи и за технологије у сфери одбране. Те увозне технологије не само да можемо, него и – морамо заменити“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара