Свијет

Велика снежна олуја се креће ка Вашингтону

Tan2013-1-15_10483964_1

У америчкој престоници због надолазеће олује отказано је више стотина летова, затворене су школе и државне институције. Метеролози предвиђају да би ова олуја могла бити најјача у последње две године.

Америчка престоница Вашингтон очекује велику снежну олују, због које је већ отказано више стотина летова, школе су затворене, а око 375 хиљада радника који су запослени у државним институцијама и фирмама данас не иде на посао.

Снег је почео да пада синоћ, као најава мећавног таласа који стиже са америчког средњег запада. Метеоролози предвиђају да ће у Вашингтону пасти до 30 центиметара снега, због чега су многе институције затворене, укључујући и Међународни монетарни фонд.

Амерички Конгрес је за следећу недељу померио сва гласања која је ребало да се обаве до почетка викенда. На два вашингтонска и на аеродрому у суседном Балтимору отказано је око 700 летова, док је у целој Америци од јуче отказано 1700 летова.

Због снега и ветра, који су оборили електричне стубове, око 54 хиљаде домаћинстава и радњи у Вирџинији остало је без струје.

Такође, издата су упозорења на опасност од поплава у државама од Мериленда до Конектиката, а предвиђа се да ће ова олуја бити најјача у протекле две године.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *