Вијести, Свијет

Вашингтон крије истину о несрећи „боинга“ у Украјини?

Бивши амерички конгресмен Рон Пол каже да САД „знају више него што говоре“ о малезијском авиону који се прошлог мјесеца срушио у источној Украјини.

У настојању да унесе мало равнотеже и здравог разума у текућу дебату о томе шта се догодило са авионом, Пол је увјерен да америчка влада крије информације о катастрофи, јавља Раша тудеј. „Америчка влада је чудновато утихнула када је ријеч о оптужбама да су Русија или њени савезници оборили малезијски авион бук ракетама“, навео је Пол.

Још један догађај који није објашњен је то што је руска војска на дан катастрофе детектовала како се један украјински авион ловац „су-25“ приближава малезијском авиону. Кијев до сада није дао прихватљиво објашњење зашто се ловац налазио тако близу путничком авиону, само неколико тренутака прије него што је оборен.

„Вољели бисмо да добијемо објашњење зашто је војни ловац летио дуж цивилног коридора, готово истовремено и на истом нивоу као и путнички авион“, рекао је руски генерал Андреј Картополов.

Пол је критиковао САД због њиховог неуспјеха да, упркос читавом арсеналу технологије који имају, пруже макар зрно доказа о томе ко је изазвао трагедину. Тешко је повјеровати да САД нису пружиле прецизне податке о томе ко је и када шта радио, иако располажу свим могућим шпијунским сателитима за праћење свега што се дешава у Украјини, каже бивши предсједнички кандидат.

Мјесто пада малезијског авиона - Фото: АП

Мјесто пада малезијског авиона – Фото: АП

„Штета што не можемо да рачунамо на нашу владу да може да нам једноставно каже истину и покаже нам доказе“, наводи Пол и додаје да је увјерен да влада САД зна много више него што говори.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *