Вијести, Свијет

Украјинске дугове покуповали Ротшилди

ОТКРИЛО СЕ ДА ВЕЛИКИ АМЕРИЧКИ ФОНД НИЈЕ КУПОВАО УКРАЈИНСКЕ ДУГОВЕ ЗА СЕБЕ

         АГЕНЦИЈА Bloomberg објавила је да је највећи део сувереног дуга Украјине, који је купио амерички инвестициони фонд Franklin Templton, није купио за свој рачун. Већ у интересу породице Ротшилд.

         Ово је у Кијеву одмах отворило питање: ако је Franklin Templton куповао и гомиловао наше дужничке обвезнице које Ротшилдима у њиховој колекцији нису потребни – због чега је онда, и за чији рачун, купљена Украјина?

         Сама новост да се иза америчког фонда крије породица Ротшилд појавила се након што се сазнало да је француска филијала групе Rothschild&Cie показала спремност да буде посредник у преговорима између Министарства финансије Украјине и њених поверилаца о рекструирању дугова Кијева.

         Извршни директор Rothschild&Cie за територију бившег СССР, Ђовани Салвети, саопштио је да повериоци од Кијева очекују предлоге до половине маја.

         Украјинска влада је за 2015. прогнозирала пад БДП за 11,9 одсто и инфлацију до 42,8 одсто.

         Rothschild&Cie је француски део инвестиционо-банкарске империје Ротшилда која постоји од 1811. године и тренутно има 50 канцеларија по целом свету.

         Важан холдинг Ротшилда који диригује многим њиховим структурама је Rothschild Continuation Holdings AG који је регистрован у граду Цуге у Швајцарској. Међутим, 72,5 одсто власништва у том холдингу контролише холандска компанија Concordia BV која сама опет стопроцентно припада британским и француским структурама Ротшилда.

         Ротшилди су своју империју проширили захваљујући и брачним везама. Примера ради, позната британска банка Barclays припада Маркусу Агиусу који је ожењен кћерком Едмонда Ротшилда.

         Група Capital Group Companies Inc.  својина је Стивена Ротшилда и његове „династичке линије”.

Украјинске дугове покуповали Ротшилди

Украјинске дугове покуповали Ротшилди

Осигуравајућа компанија AXA и State Street Corporation Edmond Rothschild припадају линији Едмонда Ротшилда.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *