Вијести, Свијет

Турска јача војно присуство на граници са Сиријом

Turska-vojska

АНКАРА – Турска је појачала своје војно присуство дуж јужне границе са Сиријом, у очекивању напада на режим у Дамаску, јавили су данас турски медији.

Агенција Доган јавила је да је у среду распоређен конвој од 20 возила у граничној области Јајладаги у провинцији Хатај, а данас још 15 возила, пренео је АФП.

Према наводима турске агенције, сиријска северозападна граница са Турском је једна од неколико области која је још у рукама снага председника Сирије Башара ел-Асада.

Две земље мају границу дугачку 900 километара.

Државна турска агенција Анадолија јавила је да је предвиђено допуњавање већ појачаних трупа на јужној граници.

Тенкови и тешка артиљерија су премештени на границу почетком 2012, а распоређене су и ракете НАТО-а „патриот” у тој области, која може бити коришћена у случају одобравања напада, подсећа АФП.

Француска агенција додаје да је Турска примила више од 500.000 сиријских избеглица, као и да Анкара подржава војну интервенцију против Сирије, после наводног хемијског напада код Дамаска од 21. августа.

Земље запада за напад оптужују Асадов режим, а турски премијер Реџеп Тајип Ердоган поновио је у уторак да ће његова земља подржати коалицију која би интервенисала против сиријског режима.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *