Вијести, Свијет

Све долази на свој место – извоз САД у Русију порастао 23 одсто

ЗАТРАЖИО ОД ВЛАСТИ ДА ДЕЛУЈЕ „МАКСИМАЛНО ПРОФЕСИОНАЛНО, ПРАВОВРЕМЕНО И УИГРАНО“

  • Руски лидер указао да од привреде Русије зависи 300 хиљада радних места у Немачкој и рекао: „Па, који озбиљан човек може да буде заинтересован да се задрже такве тенденције? Нема таквих“!

        ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин позвао је парламентарце да и даље раде сложно како би земља савладала све тешкоће.

        На састанку у Кремљу с представницима горњег и доњег дома парламента, Путин је оценио рад чланова Федералног парламента у години на измаку као успешан и добро координиран.

        Такође, Путин је позвао парламентарце да не делују с позиција популизма и не доносе одлуке које руше темеље националне привреде.

        Он је напоменуо да све социјалне обавезе које су предвиђене законом морају бити извршене.

         „Наша привреда ће се прилагодити тим условима, али је потребно време. Схватајући да ћемо морати да прођемо кроз не баш лака времена и у привреди и у социјалној сфери, потребно нам је, као прво, да делујемо максимално професионално, правовремено и уиграно“ – казао је Путин на састанку с представницима оба дома парламента.

        Шеф руске државе је приметио да и на Западу трпе штету због антируских санкција. 

         „С Европском унијом робна размена нам се смањила за 4,3 одсто, а увоз из тих земаља смањио се негде за 7-8-10 одсто отприлике, по различитим земљама. Истина, има и неких позитивних ствари које су ме, кад сам видео статистику данас, мало чак и изненадиле.

        Рецимо, дошло је до повећања робне размене с другим земљама, на пример, са САД је робна размена порасла за седам одсто“ – рекао је Путин.

        Увоз из САД, по његовим речима, повећао се за 23 одсто.

         „Да не говорим о земљама Азијско-пацифичког региона, тамо такође имамо раст. Али, са нашим главним партнером, Савезном Републиком (Немачком), ситуација се погоршава – смањење робне размене за 3,9 одсто, а и увоз из Немачке се такође смањио“ – казао је руски председник.

        Према подацима немачких стручњака, додао је Путин, за испоруке је „везано најмање 60 хиљада радних места“. Укупно од привреде Русије зависи 300 хиљада радних места у тој земљи.

Владимир Путин

Владимир Путин

„Па, који озбиљан човек може да буде заинтересован да се задрже такве тенденције? Нема таквих.Зато мислим да ће живот сам да постави ствари на своје место“ – казао је шеф руске државе.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *