Вијести, Свијет

Американце треба зауставити, немају од кога да се бране – а и даље се наоружавају

ПРВИ И ПОСЛЕДЊИ ПРЕДСЕДНИК СССР УПОЗОРИО ДА СУ САД ПОСТАЛЕ БОЛЕСНО ДРУШТВО КОМЕ ТРЕБА „ПЕРЕСТРОЈКА“

  • „Непријатељ им је потребан како би се опет вратили старој политици притиска и командовања. Никако не могу без тога. Зато – упозорио је Михаил Горбачов – Америку треба зауставити. Зауставити пријатељски, зауставити партнерски“

        ПРВИ и последњи председник СССР-а Михаил Горбачов оценио је да су САД постале болесно друштво, коме треба „перестројка“, и упозорио да Америку треба „пријатељски зауставити“.

        Горбачов наводи да су Американци свуда – „час постављају противракетну одбрану у свим градовима, смештају је дуж свих граница, час отварају војне базе, а НАТО се меша у све и није му довољан простор који има“.

        Џон Кенеди (некадашњи амерички председник), који је имао искуство кубанске кризе, рекао је: „Хајде да не демонизујемо Русе. Они су исти као ми. Желе да гаје децу, да живе у миру, да се радују..“

        Кенеди је поручивао да је грешка веровати да ће свет будућности бити Пакс Американа (Pax Americana). „Или ће свет бити за све или га неће бити“ – рекао је Кенеди, а Горбачов подржава те ставове.

        Горбачов сматра да Американци сада граде „надимперију“ и желе да управљају свима, а при томе се позивају да своју победу у Хладном рату.

         „Американци су залутали. Сви покушаји да се створи једнострани, једнополни свет су глупост, бунило“ – сматра Горбачов.

        Бивши лидер СССР-а у интервјуу за „Русију данас“ упозорава да се опасност крије у војно-индустријском комплексу и оцењује да Америка „не може без развоја тог комплекса, без ширења трговине оружјем и без повећања трошкова рата“.

        Он сматра да Американци немају од кога да се бране те да је то „измишљена ствар“.

Последњи председник СССР, Михаил Горбачов

Последњи председник СССР, Михаил Горбачов

„Непријатељ им је потребан како би се опет вратили старој политици притиска и командовања. Никако не могу без тога. Зато Америку треба зауставити. Зауставити пријатељски, зауставити партнерски“ – закључује Горбачов.

Срна

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *