Вијести, Свијет

Суђење Mладићу данас прекинуто, сутра наставак

107508

ХAГ – Суђење Ратку Mладићу пред Хашким трибуналом данас jе прекинуто пошто се оптужени, због лошег здравственог стања, ниjе поjавио у судници, а Судско веће jе, после лекарског извештаjа, одлучило да претрес буде настављен сутра.

„Ратко Mладић се jутрос ниjе поjавио у судници. Веће jе било обавештено да jе Ратко Mладић рекао да се не осећа добро, али да се не одриче свог права да присуствуjе суђењу“, рекла jе Танјугу представница за штампу Tрибунала Mагдалена Спалинска.
„Због тога jе суђење било прекинуто, наређен jе лекарски преглед, на коjем jе закључено да Ратко Mладић jесте под стресом, али да jе у стању да присуствуjе суђењу“, додала jе она.

Судско веће jе, према њеним речима, на основу извештаjа лекара одлучило да ће суђење данас бити прекинуто, али да ће сутра бити настављено и поручило jе Mладићу да сутра мора да присуствуjе суђењу jер ће суд, у супротном, сматрати да се одрекао права да то учини.

Mладић (71), некадашњи командант Главног штаба Воjске Републике Српске, оптужен jе пред Хашким трибуналом за геноцид, убиства, терорисање, истребљење, депортациjе, противправне нападе на цивиле и узимање талаца.

После дугогодишњег бекства, ухапшен jе у маjу 2011. године и изручен Хагу, где се приликом првог поjављивања пред судом изjаснио да ниjе крив ни по jедноj тачки оптужнице.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *