Свијет

Сиријски војни врх позвао терористе и око Дамаска и у Алепу да положе оружје

ТУРСКА ГРАНАТИРАЊА ОЦЕЊЕНА КАО ДИРЕКТНА ПОДРШКА ТЕРОРИСТИМА

         ВОЈНИ врх Сирије позвао је терористе и побуњенике који још пружају отпор владиним снагама у околини Дамаска, у источним деловима Алепа и у Дараји да „обуставе ратна дејства да би се живот у земљи што пре нормализовао“.

         У саопштењу сиријске врховне команде се наглашава: „Команда сиријске армије позива све који носе оружје у Дараји, Источној Гути и источним деловима Алепа да убрзају процес разоружавања и налажења излаза из ситуације ради враћања земље нормалном животу“.

         Претходно су сиријски авиони на територије под контролом терориста и побуњеника бацали летке којима се позивају да положе оружје и предају се властима.

         Истовремено је сиријско Министарство спољних послова оценило да турска гранатирања територије Сирије представљају „директну подршку наоружаним терористичким групацијама са намером да се подигне њихов морални дух“.

         Притом је упозорио да су последње изјаве турског премијера, Ахмета Давутоглуа, „директно мешање у унутрашње ствари Сирије“.

         Минуле недеље је сиријска армија успешно ратовала на свим фронтовима, а посебно су значајни – преузимање контроле над првих 14 километара границе са Турском и сужавање обруча око делова Алепа под контролом терориста и побуњеника.

Сиријски војни врх позвао терористе и око Дамаска и у Алепу да положе оружје

Сиријски војни врх позвао терористе и око Дамаска и у Алепу да положе оружје

Сиријској армији преостало је да поврати контролу над још око 100 километара сиријско-турске границе.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара